Politiet: Sabotasje før togulykke i Canada

15 omkom, 35 fortsatt savnet.

ENORME ØDELEGGELSER: Toget som lørdag sporet av i Lac-Megantic transporterte råolje og forårsaket en eksplosjonsartet brann som forårsaket enorme ødeleggelser. Mannskaper har søkt siden lørdag søkt gjennom området, men fortsatt er 35 personer savnet. Foto: AP Photo/ The Canadian Press, Paul Chiasson
ENORME ØDELEGGELSER: Toget som lørdag sporet av i Lac-Megantic transporterte råolje og forårsaket en eksplosjonsartet brann som forårsaket enorme ødeleggelser. Mannskaper har søkt siden lørdag søkt gjennom området, men fortsatt er 35 personer savnet. Foto: AP Photo/ The Canadian Press, Paul ChiassonVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Helt siden lørdag da toget sporet av og eksploderte i sentrum av Lac-Megantic i Quebec i Canada, har etterforskerne mistenkt at noe var galt

- Myndighetene har funnet bevis for at noen hadde tuklet med toget som krasjet i Lac-Megantic, sier politikaptein Michel Forget, ifølge CNN.

35 savnet Dermed har politiet satt i gang en storstilt kriminaletterforskning av saken. Forget vil ikke gå i detaljer om hva de har funnet ut, men, ifølge nyhetsbyrået AP, utelukker politiet at det dreier seg om terrorisme.

Tidligere har etterforskerne sagt at de prøver å finne ut om bremsene på toget var koblet fra før det raste i stor hastighet inn i byen og forårsaket et dødlig inferno. 15 personer er bekreftet omkommet, mens 35 personer fortsatt er savnet. Mange av likene er så forbrent, at politiet foreløpig ikke har vært i stand til å identifisere dem.

Toget var lastet med 72 tanker med råolje da det sporet av, og brannen det forårsaket brente i 36 timer etterpå.

Slokket brann Brannmannskaper fra en annen by i nærheten skal ha slukket en separat, mindre brann på toget kort tid før det krasjet i Lac-Megantic. Ukjent av hvilken årsak skal toget ha begynt å rulle i nedoverbakken mot Lac-Megantic om lag én time etter brannen i Nantes.

Administrerende direktør Ed Burkhardt i Rail World, som eier toget, har tidligere sagt til flere medier at det er bevis for at motoren som driver bremsene, ble slått av på et tidspunkt.

- Det er en rekke manglende brikker her, men vi mistenker ikke at hendelsen var ondskapsfull eller en terrorhandling, sa Burkhardt til avisa Montreal Gazette.