Politiet: Salman Abedi (22) mistenkes å stå bak gårsdagens angrep i Manchester

Skal ha kommet med tog fra London, ifølge amerikanske tjenestemenn.

KAOS: Her flykter publikum i panikk, etter ett eller flere kraftige smell under konsert i Manchester. Et titalls personer er drept og flere skadd etter en alvorlig hendelse under en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena seint mandag kveld. Video: CNN / Joe Aaron Gregory Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER/OSLO (Dagbladet): Ifølge nyhetsbyråene AP og Reuters er mannen som mistenkes å stå bak selvmordsangrepet i Manchester i går identifisert som Salman Abedi.

Det bekrefter også politiet i Manchester på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Vi etterforsker fortsatt hvorvidt han opererte alene eller som del av et større nettverk, sa politisjef Ian Hopkins.

Abedi er 22 år gammel og skal ifølge amerikanske tjenestemenn som Reuters har vært i kontakt med, ha kommet til Manchester med tog fra London i går.

NAVNGITT: mannen som mistenkes å stå bak selvmordsangrepet i Manchester i går identifisert som Salman Abedi, bekreftet politiet på en pressekonferanse i kveld. Video: CNN Vis mer

23-åring pågrepet

Minst 22 personer ble drept og 59 skadd etter det som av britiske myndigheter omtales som et terrorangrep mot Manchester Arena i går kveld. Eksplosjonen fant sted etter en Ariana Grande-konsert i byen.

Tidligere i dag ble en 23 år gammel mann pågrepet av politiet i Manchester i forbindelse med gårsdagens angrep. Det er ikke kjent hvilken tilknytning han skal ha til hendelsen.

Terrorgruppa IS hevdet i formiddag at de sto bak angrepet.

Væpnet aksjon mot bolig

Politiet har i dag aksjonert mot to boliger. Den ene av dem ligger i Fallowfield, en forstad sør i Manchester.

Politiet i Manchester bekrefter at de har gjennomført en kontrollert eksplosjon på adressen i forbindelse med etterforskningen av angrepet. Eksplosjonen skal ha funnet sted klokka 13.21 norsk tid, ifølge naboer Dagbladet har snakket med.

- Jeg satt i stua med hunden på knærne da jeg hørte det voldsomme smellet. Bikkja fløy på tvers av stua. Jeg hoppet ut av stolen. Jeg gikk ut for å sjekke og hørte folk rope at jeg måtte gå inn igjen, sier Pam Wallace, en av naboene til huset det er blitt aksjonert mot, til Dagbladet.

Politiet befant seg i 16-tida fortsatt på stedet, hvor de har sperret av en hel gate i forbindelse med aksjonen. De har gått fra dør til dør og snakket med personer som bor i gata som ligger i et forstadsområde sør i Manchester.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer