Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet satser på tause vitner

NITTEDAL (Dagbladet): Politiet setter nå sin lit til at tause vitner som taksameteret og mobiltelefonen skal fortelle sannheten om hva som skjedde natta da Thomas Knutsen (24) ble skutt og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor og NetComs basestasjoner registrerer hele tida hvilken sone mobiltelefonene befinner seg i, og i taksameteret sitter ferdsskriveren med nøyaktige data om posisjoner og tidspunkter hentet fra satellitter.

Registrering

Etterforskere fra Kriminalpolitisentralen (Kripos) og teknikere fra Oslo Taxi åpnet i går den elektroniske loggboken i drosjen til den drepte Thomas Knutsen .

I tillegg håper politiet at Vegvesenets trafikkovervåkingskameraer og tellemaskiner, som registrerer antall passeringer per kvarter og hvilken retning kjøretøyene hadde, vil fortelle sin tause historie.

- Så langt har vi avhørt over 40 vitner, men jeg må dessverre si at etterforskningen ikke har brakt oss nærmere en løsning, sier politiinspektør Jon Letnes ved Romerike politikammer.
- De taktiske etterforskerne fra Kripos bruker spesielle dataprogrammer som samkjører vitneforklaringer, tips og observasjoner med de tekniske funnene vi har gjort, sier Letnes.

Etter det Dagbladet får opplyst, har politiet også beslaglagt video-opptak fra bensinstasjonenes overvåkingssystemer og data fra minibanker langs dødsruta.

Avviser ransteori

Politiet avviser at drosjesjåfør Thomas Knutsen (24) ble ranet natt til onsdag. Uten et slikt motiv, står etterforskerne tilbake med mange teorier. Sjåføren kan blant annet ha blitt utsatt for en planlagt likvidasjon.

Etterforskningsledelsen i Nittedal opplyste i går at hunder som ble satt i søk på åstedet i Rusveien ved Rotnes i Nittedal ikke fant spor. Dette kan tyde på at drapsmannen rømte med bil.
I det spredt bebygde området ved Rotnes, ville vedkommende med stor sannsynlighet bli sett.

Politiet har heller ikke fått troverdige vitneobservasjoner av en mulig fluktbil nær åstedet.
Det er uvisst hvor mange skudd som falt, men politiet sier at våpenet skal ha vært et håndvåpen - revolver eller pistol. Det bekreftes også at etterforskerne har funnet et teknisk spor knyttet til våpenet. Dette kan være en tomhylse fra en pistol.

Politiet vil ikke kommentere dette.

BAK LUKKEDE DØRER:</B> Politiet famler i mørket under etterforskningen av drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media