Politiet satt på do da tyvene herjet

Låste seg ute fra operasjonssentralen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er VG som i dag avslører den heller pinlige hendelsen ved politiets operasjonssentral på Lillehammer.

Mens tyver herjet to forretninger i sentrum av mjøsbyen, ringte flere sjokkerte vitner nødnummeret til politiets operasjonssentral uten å få svar. Årsak: Operasjonslederen hadde låst seg ute fra operasjonssentralen etter å ha vært på do.

- Sentralen på Lillehammer er betjent med én person. Hadde den ikke vært det, ville jo noen kunnet låse ham inn igjen på sentralen, sier leder Ingvar Stenumgård ved Felles operativ enhet i Gudbrandsdal politidistrikt til VG.

Hendelsen skjedde ved 04.00-tiden natt til mandag 29. september. Innbruddsligaen slo til mot urmakerne A.J. Mohn og Andresen Ur og Optikk i sentrum av Lillehammer.

Vitner så ligaen forberede seg og bruke en bil som rambukk for å komme seg inn i butikkene. Utbyttet ble klokker for omlag en million kroner.

Dobesøket er trolig ikke eneste grunn til at kjeltringene kunne tømme de to forretningene uforstyrret. Bare en politipatrulje var på vakt i distriktet, og denne var sendt til Ringebu på grunn av et annet ran.