Politiet satte håndjern på 6-åring

Jenta rev ned noen hyller i barnehagen.

HARDT BEHANDLET: Salecia Johnson i Milledgeville i Georgia ble satt håndjern på da hun skapte tumulter i barnehagen hun gikk i. Foto: WMAZ-TV
HARDT BEHANDLET: Salecia Johnson i Milledgeville i Georgia ble satt håndjern på da hun skapte tumulter i barnehagen hun gikk i. Foto: WMAZ-TVVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:)Det var i byen Milledgeville i Georgia, USA, politiet nylig satte håndjern på en seks år gammel jente, melder nyhetsbyrået AP.

Den harde behandlingen skjedde etter at jenta angivelig rev ned ulike gjenstander fra veggen i barnehagen hun gikk i. En hylle skal ha truffet og skadet lederen av barnehagen, og det var etter dette at de ansatte koblet inn politiet.

Da jenta nektet å roe seg etter at politiet kom på stedet, satte politiet håndjern på henne. I tillegg ble hun siktet for overfall og skade av eiendom.

— Det finnes ingen aldersgrense for når vi kan bruke håndjern, uttalte Politisjef Dray Swicord til tv-kanalen WMAZ-TV, og viste ingen anger til hvordan politiet gikk fram i forhold til den vesle jenta.

Tanten til jenta stiller seg helt uforstående til politiets behandling.

- Hun har kanskje oppført seg dårlig, men det gir ikke grunn nok til å sette håndjern på et lite barn. Finnes det ikke andre måter å roe ned et barn enn å ringe politiet, sier hun til WMAZ-TV.

Seksåringen er nå utvist fra barnehagen frem til august.