- Politiet sendte falske rapporter til Brasil

Hemmelige politidokumenter fra Natal viser at noen i norsk politi har fôret myndighetene i Brasil med uriktige opplysninger om norske statsborgere.

KRAV: Advokat John Christian Elden krever at Spesialenheten for politisaker iverksetter etterforskning. - Noen i norsk politi har sendt falske rapporter, sier Elden. Alle foto: Gunnar Hultgren
KRAV: Advokat John Christian Elden krever at Spesialenheten for politisaker iverksetter etterforskning. - Noen i norsk politi har sendt falske rapporter, sier Elden. Alle foto: Gunnar Hultgren Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no.) I ferieparadiset Natal i Brasil er to nordmenn dømt til lange fengselsstraffer, flere er siktet og risikerer mange år i fengsel. Millionverdier er beslaglagt av politiet i provinsen Rio Grande do Norte.

Samtidig er nærmere 100 fullstendig uskyldige leilighetseiere rammet. Boligene de har kjøpt er også beslaglagt, fordi de norske ? utbyggerne er anklaget for mafiavirksomhet og hvitvasking av millionbeløp.

Hemmelige anklager Dagbladet har fått tilgang på et taushetsbelagt brev fullmektig Santiago Hounie i Det føderale politiet i Brasil sendte dommer Mario Jambo.

Brevet er datert ei uke før brasiliansk og norsk politi slo til i en felles aksjon — «Operação Paraíso» (Operasjon Paradis).

I brevet heter det: «De første opplysningene som ga mulighet til å starte etterforskningen kom i 2003 og mistanken om at nordmennene (tre navngitte norske forretningsmenn, red.anm.) var involvert i kriminelle handlinger ble da bekreftet».

Videre heter det i brevet fra Det føderale politiet: «På den tida informerte delegasjonen fra Interpol i Rio Grande do Norte om at NN (navngitt norsk forretningsmann, red.anm.) i hans disfavør hadde økonomiske strafferegister i Norge».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer