Marit Ødegaard, 76 ble funnet drept i sitt hus i Ørje ( brunt hus, midt i bildet ) Hun eide og drev bensinstasjon ved E6, mot grensen til Sverige.
Ran av pengene fra helgens omsetning kan være et motiv. Politiet har sperret av området.
Marit Ødegaard, 76 ble funnet drept i sitt hus i Ørje ( brunt hus, midt i bildet ) Hun eide og drev bensinstasjon ved E6, mot grensen til Sverige. Ran av pengene fra helgens omsetning kan være et motiv. Politiet har sperret av området.Vis mer

Politiet ser på gamle drapssaker på nytt

Ny vurdering av DNA-bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Østfold ser nærmere på det uløste Ørje-drapet fra 2000 og har bedt om en ny vurdering av DNA-sporene. Også andre politidistrikter vil vurdere uløste drapssaker på nytt.

Drapet på 76 år gamle Marit Ødegaard i hennes hjem i Ørje i Østfold for 15 år siden er bare ett av over 30 uløste drap i Norge. Østfold politidistrikt opplyser til TV 2 at de nå ser nærmere på saken, og at de for kort tid siden ba Folkehelseinstituttet om å gjøre en ny vurdering av DNA-sporene.

Ny DNA-teknologi ble brukt i etterforskningen av Kristin-saken i Larvik, der en 38-åring nå er siktet etter tidligere å ha vært både siktet, dømt og frikjent for drapet på Kristin Juel Johannessen i 1999.

Flere andre politidistrikter vil også vurdere å se med nye øyne på uløste drapssaker, blant annet skal politiet i Haugesund se nærmere på drapet på Birgitte Tengs i 1995.

Tidligere politietterforsker Espen Erdal ble tidligere i sommer ansatt som leder for den nye cold case-enheten i Kripos. Den høyst spesialiserte etterforskningsgruppen starter arbeidet til høsten, og den kommer først og fremst til å ta opp drapssaker som ikke er oppklart, herunder mistenkelige dødsfall og savnetsaker som kan være drap.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) og politidirektør Odd Reidar Humlegård valgte å lansere cold case-enheten da det stormet som verst rundt Monika-saken i Hordaland.

(NTB)