Politiet sikrer DNA-profiler

Etterforskerne i Stavanger sikrer seg nå DNA-profiler av personer som er tilknyttet de brutale rans-miljøene i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): En av dem som var etterlyst internt i politiet, en mann i 20-åra fra Oslo, har avgitt DNA-prøve på Politihuset i Oslo. I tillegg sitter etterforskerne av dødsranet med DNA-profiler fra flere av dem som er i søkelyset, blant annet en Akershus-mann i 30-åra. Også han er etterlyst.

Dagbladet får bekreftet at det er funnet en rekke DNA-spor som kan stamme fra de brutale ranerne. Etterforskerne håper at det omfattende arbeidet med å sikre biologiske spor til slutt vil føre til at de sitter med en DNA-profil fra en eller flere ranere.

Skjuler kortene

Innsamlingen av DNA-materiale er et ledd i etterforskningen mot de harde ransmiljøene i Oslo. Politiet i Stavanger er sikre på at noen av ranerne kommer fra nettopp disse miljøene, og de håper biologisk materiale kan koble en av de kriminelle til dødsranet.

Stavanger-politiet har nå sendt flere etterforskere til Oslo for nettopp å gå miljøene nærmere etter i sømmene sammen med kolleger fra flere politidistrikt.

- Ranerne og drapsmennene er fortsatt ikke pågrepet, derfor kan vi ikke spille med åpne kort. Men en stor stab av teknikere har gjort alle mulige og umulige undersøkelser for å sikre spor som kan bli nyttige for at saken skal bli oppklart og de skyldige pågrepet, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Rogaland politidistrikt.

Dramatisk for gissel

Dagbladet har tidligere fått bekreftet at 12 personer skal ha deltatt i ranet. Opptil åtte av disse skal ha vært norske. En syklist som ble tatt som gissel av ranerne om morgenen 5. april, sier at minst to av ranerne snakket norsk.

Syklisten sier til NRK Rogaland at ranerne ropte på norsk, og at en av ranerne bannet etter den første skuddvekslingen. Raneren sier at han er truffet, og deretter bretter han opp sin skuddsikre vest for å sjekke. Gisselet sier at han ser en flekk på låret til mannen.

Det er imidlertid uklart hvor hardt skadet raneren er. Ifølge kilder i det kriminelle miljøet var det ingen av gjerningsmennene som etter ranet viste tydelig tegn på å ha blitt truffet av et skudd.

Maskinpistoler

Det sivile gisselet var på vei til jobb da han ble stoppet av to menn med finlandshetter. De ropte «ned på bakken, hendene på ryggen». Gisselet sier til NRK Rogaland at de var bevæpnet med to maskinpistoler.

- Jeg har ikke hatt problemer etter den dramatiske situasjonen, sier mannen til NRK.

Han ble etter hvert kommandert bort til en lyktestolpe. Her blir han siktet på mens ranerne flykter i tre biler. Ifølge gisselet, som er avhørt to ganger av politiet, kolliderer to av bilene.

SIKRET BEVIS: Politiet har funnet en rekke DNA-spor som kan stamme fra ranerne i Stavanger. I forrige uke hentet politiet ut mengder av tomme pengekassetter fra Norges Banks lokaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer