Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sikrer filmklipp fra brannkatastrofen

Politiet som etterforsker katastrofebrannen i Lærdal, har sikret seg et unikt fotomateriale som er tatt opp gjennom hele natta i Lærdalsøyri.

SAMLER FOTOMATERIALE: Regionlensmann Åge Løseth oppfordrer alle som har tatt bilder eller video fra katastrofebrannen i Lærdalsøyri om å sende dem inn til politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SAMLER FOTOMATERIALE: Regionlensmann Åge Løseth oppfordrer alle som har tatt bilder eller video fra katastrofebrannen i Lærdalsøyri om å sende dem inn til politiet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/LÆRDAL (Dagbladet): Regionlensmann Åge Løseth sier til Dagbladet at det ble satt av etterforskere til et eget fotoprosjekt i starten av etterforskningen.

- Vi samlet og sikret oss først alle bilder og videoklipp som ble lagt ut i media. I tillegg har vi spurt de vi har hatt inne som vitner om de hadde filmet eller fotografert. Torsdag gikk vi ut lokalt og oppfordret folk om å sende oss bilder og videoklipp som var tatt opp natt til mandag. Bare det siste døgnet har vi mottatt fem videoklipp som kan bli svært interessante for etterforskningen, sier Åge Løseth.

Dokumentasjon Det unike fotomaterialet fra den dramatiske brannen i Lærdalsøyri har en tidshorisont som spenner fra like etter at brannen oppstod i Kyrkjeteigen og spredde seg til en rekke hus gjennom store deler av natta. Mange har hatt et ønske om å dokumentere det som skjedde for ettertida. Politiet har behov for den samme dokumentasjonen som en del av etterforskningen.

- Vi kan se hvordan brannen utvikler seg fra starten og hvor flammene slår til med nye branner utover natta. Dette kan bli svært nyttig for oss i etterforskningen. Hvis det fremdeles er noen som sitter med slikt materiale, vil vi oppfordre dem om å kontakte oss. Vi ønsker flere bilder og videoklipp, sier regionlensmann Åge Løseth.

- Har startet analysearbeid Kriminalteknikerne fra Kripos har avsluttet arbeidet i tomta der brannen startet og har tatt med seg mye materiale tilbake til Kripos i Oslo.

- De startet med analysearbeidet i dag og vil fortsette med det over helga. Vi kan ikke si mer om brannårsak eller nøyaktig hvor brannen startet før de har gjort seg ferdige med dette arbeidet, sier Åge Løseth.

MANGE BILDER:Politiet har sikret seg en rekke bilder og videoklipp fra norske media.

Foto Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
MANGE BILDER:Politiet har sikret seg en rekke bilder og videoklipp fra norske media. Foto Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart