Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sikret ikke spor

Et tydelig hjulspor et par meter fra bygningen som kan ha vært utgangspunktet for drapene i kårboligen, ble aldri sikret av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitnet Lars Orderud stilte seg helt undrende til politiets manglende interesse for hans oppdagelse av et hjulspor.

Historien om hjulsporet er en parallell til historien om sokken som lå i lomma til en politibetjent i stedet for å bli sikret.

Feil foto

I tillegg til vitnet er det bare en politibetjent som har sett det aktuelle hjulsporet, Han sammenlignet det med dekkene på Lars Orderuds bil før han ga videre melding til etterforskerne.

Da teknikerne gikk for å fotografere sporet utenfor bygningen Fjellet lette de imidlertid på feil sted. De fant et skrensespor som var for dårlig til å fotografere og i stedet fotograferte de spor fra politibiler nesten hundre meter bortenfor bygningen. Et tydelig avtrykk like ved bygningen ble imidlertid ikke sikret.

Vitnet mente sporet var viktig fordi han var sikker på at det stammet fra drapsnatta.

Torsdag før pinse hadde vitnet vært på stedet for å se om han kunne gjøre en jobb med veien på lørdag. Da var det ingen spor og fredagen kom det mye regn.

Da han begynte å jobbe lørdag så han derfor at sporene måtte ha kommet like før.

Ødela selv

Vitnet gjennomførte jobben på lørdag og bidro da til å slette bilspor, men da drapene ble oppdaget søndag, dro han likevel ned til Fjellet.

Der fant han et klart avtrykk inn mot veggen som veiskrapa ikke hadde ødelagt.

Vitnet mente sporet var fra venstre forhjul og at dekket var av en spesiell type.

Han hadde selv kontrollert at sporet ikke stammet fra Per Orderuds to biler. Han hadde etter hukommelsen tegnet avtrykket, og var dypt skuffet over at politiet ikke hadde gjort mer for å identifisere en bil med slike dekk.

- Det virket som om politiet ikke var interessert i hva jeg hadde å fortelle, sa vitnet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!