Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sikter Sogndal-vitne

Mener han har gitt drapssiktet falskt alibi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opprettholder siktelsen mot 26-åringen som gir den drapsmistenkte 35-åringen alibi for drapet på Hedda Karterudseter. Politiet mistenker at den drapssiktede kan ha kjøpt et falskt alibi fra mannen.

Mannen sa til flere medier torsdag at politiet ikke har noe grunnlag for å sikte ham for falsk forklaring. Han står fast ved sin påstand om at han så den drapssiktede 35-åringen ved 1.45-tiden natt til torsdag i forrige uke ved en kebabkiosk i Sogndal sentrum.

Opprettholder

Politiet mener at mannen ikke snakker sant og opprettholder siktelsen om falsk forklaring.

- Jeg konstaterer at siktelsen om falsk forklaring er offentlig kjent, men har egentlig ingen annen kommentar enn at den siktelsen står fast. Mannen kom i en posisjon hvor hans status ble endret fra å være vitne til å bli siktet, sier politiadvokat Knut Broberg til NTB.

Ifølge NRK skal politiet ha funnet en kvittering på at mannen skal ha satt inn en større pengesum på bankkontoen sin torsdag, en uke etter at drapet ble oppdaget. Dette settes i sammenheng med at den etterlyste somalieren tok ut mange penger før han forsvant fra Sogndal i forrige uke.

- Det er mine penger, som jeg har spart opp og de kan jeg gjøre hva jeg vil med, sier 26-åringen til NRK.

Ikke noe å skjule

Også 26-åringens advokat stiller seg uforstående til politiets siktelse. Han sier at klienten ikke har noe å skjule og at han har en grei forklaring på pengene som ble satt inn i banken.

Ifølge mannen skal de være en kombinasjon av sparepenger og tilbakebetalt skatt. Politiet har tatt beslag i en rekke av mannens eiendeler, blant annet telefonen slik at etterforskerne kan se hvem han har hatt kontakt med.

- Han har gitt en detaljert forklaring på sine observasjoner, som også støttes av et annet vitne. Ut fra det jeg er blitt gjort kjent med, er det ingen uoverensstemmelse med det øvrige vitner har forklart. Så langt jeg har sett, har ingen andre vitner opplyst at de har sett den drapssiktede noe annet sted på samme tidspunkt, sier advokat Louis Anda til NTB.

Endrer ingenting

Advokaten mener at hans klients forklaring ikke svekker politiets sak med hensyn til drapssiktelsen mot den etterlyste 35-åringen.

- Dersom politiet har rett, så er det ikke noe i veien for at den etterlyste kan ha vært på folkehøyskolen først og senere gått tilbake til sentrum, hevder Anda.

Skulle 26-åringen bli dømt for falsk forklaring, risikerer han inntil to års fengsel. Anda regner imidlertid med at siktelsen frafalles.

(NTB)

<B>BEGRAVES I DAG: Hedda Karterudseter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media