Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sikter sogneprest

En tidligere sogneprest i Kristiansand er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torbjørn Lied, tidligere sogneprest i Oddernes menighet i Kristiansand, er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å ha misbrukt sin stilling, sier politioverbetjent Magne Storaker til NRK.

Lied (62) er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 193 - å skaffe seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold - etter at han hadde et seksuelt forhold til en 20 år gammel kvinne i menigheten.

Konfiskerte datamaskin

Fedrelandsvennen fortalte tidligere i dag at politiet hadde konfiskert Lieds datamaskin. Lied har oppholdt seg i Bangladesh det siste året, og har holdt omfattende kontakt med kvinnen over chatte-tjenesten MSN messenger.

Da politiet besluttet å etterforske Lied for hans utenomekteskapelige forhold til en kvinne han tidligere var sjelesørger for, var det på bakgrunn av materiale kvinnens far overleverte politiet.

Erkjenner ikke straffeskyld

– Vi har avhørt den tidligere sognepresten og han har forklart seg detaljert om sin egen rolle i saken. Lied har vært påpasselig med ikke å bryte taushetsplikten i forhold til kvinnen, sier Storaker.

Lied erkjenner ikke straffskyld.

Siktet: Tidligere sogneprest Torbjørn Lied er siktet for misbruk av stilling.