Politiet siktet etter dødsfall på glattcelle

- Må være tryggere i arresten enn i hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Spesialenheten for politisaker har siktet Søndre Buskerud politidistrikt etter at en mann i fjor døde på glattcelle i Drammen.

Mannen ble i fjor pågrepet og plassert på glattcelle. Men han fikk ikke godt nok tilsyn eller førstehjelp, og døde senere på cellen av rusforgiftning, melder NRK.

Spesialenheten for politisaker har derfor nå tatt ut siktelse mot Søndre Buskerud politidistrikt.

- Det må være sånn at det er tryggere å være i arresten enn å være alene hjemme, sier Spesialenhetens sjef Jan Egil Presthus.

Politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt sier at rutinene ved arrest nå er endret, men at det fortsatt er mulig å bli bedre.

- Hittil så må vi jo si at vi ikke har lært så mye av erfaringer fra andre politidistrikt. Her har vi åpenbart noe å hente på å lære av hverandre, sier hun.

Siden 1990-tallet har over 40 personer på landsbasis omkommet i politiets varetekt.

Justisdepartementet mottok tirsdag en rapport fra et utvalg som har gransket politiets arbeidsmetoder. Konklusjonen er at politiet er for dårlig til å lære av sine egne feil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer