Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet på Majorstua:

Politiet sitter på et massivt videomateriale: - Kanskje et av de største vi har hatt

Politiet har fått over 150 relevante tips. Nå sjekker etterforskere opplysninger om den drapsetterlyste mannens bevegelser opp mot bilder fra et stort videomateriale.

TATOVERING PÅ HÅNDA: Driftsleder for Oslo-politiets Felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, om siste utvikling i Majorstua-drapssaken, hvor en mann er etterlyst. Reporter: Audun Hageskal // Video: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har det siste døgnet mottatt svært mange tips om mannen som er etterlyst for drap på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold i en leilighet i Arbos gate på Majorstua mandag, samt et knivran i Essendrops gate på Majorstua samme formiddag.

Politiet har både fått konkrete tips med navn, samt tips om mannens bevegelser, forteller politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Over 150 av tipsene har politiet funnet som så relevante for saken, at de nå jobbes videre med av etterforskerne, opplyser hun videre.

Stort videomateriale

Om den etterlyste mannen har Metlid likevel ikke mer informasjon å gå ut med til publikum per nå.

- Det er fremdeles ingen pågrepet, sier hun.

Hun gjentar at alle som tror de kan ha informasjon om saken, tar kontakt.

- Det er overvåkningskameraer mange steder i byen, og videomaterialet i etterforskninga er stort, kanskje et av de største vi har hatt, sier Metlid.

- Vi jobber fortsatt med å gå gjennom videoer, og ønsker fremdeles tips og opplysninger om den etterlyste, slik at vi kan sjekke opplysningene opp mot bildene, fortsetter politiinspektøren.

I går gikk politiet ut med flere bilder av den etterlyste, blant annet ett som ble tatt av ham på Skøyen stasjon klokka 13.16, mandag.

Mannen var da innom Mix-kiosken på stasjonen og handlet, kunne kiosk-eier Lasse Larsen fortelle Dagbladet i går.

Video fra der ranet skjedde

Politiet vurderer fortløpende om de vil gå ut med flere bilder av mannen.

- De bildene vi gikk ut med i går, valgte vi fordi de var gode. Vi har andre bilder av mannen også, sier Metlid.

Hun bekrefter nå overfor Dagbladet at politiet har videobilder fra garasjeanlegget i Essendrops gate, der ranet skjedde samme morgen som drapet. Hvorvidt overvåkningskameraene har fanget opp selve ranet, vil hun ikke svare på.

Kan ha forlatt Norge

Den etterlyste mannen har blitt beskrevet som en mann i ført en sort caps/lue, ca. 170 cm høy, brune øyne, mørke klær og snakket gebrokkent norsk.

Han er nå etterlyst internasjonalt, ifølge Metlid.

- Vi har tatt høyde for at han har dratt ut av Norge, og derfor gjort nødvendige tiltak knyttet opp mot det.

Hun vil ikke gå i detalj på tiltakene, men sier de er flere. Om det er iverksatt spesielle grensekontroller ønsker hun ikke svare på.

- Vi er nå i en fase av etterforskninga der vi er tilbakeholdne på informasjonen vi gir ut, forklarer hun.

ETTERLYSNING: Politiet holdt fredag pressekonferanse om drapet på Majorstua, hvor de blant annet etterlyser en mann gjennom bilder. Video: John Terje Pedersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!