Politiet sjekker agentspor

Politiet i Stavanger tar ryktene om at iranske agenter står bak drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi (37) på alvor, og samarbeider med Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har et samarbeid med PST og utveksler informasjon, bekrefter politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt til NTB.

Flere personer i det kurdiske miljøet i Stavanger-området mener det fullt ut er mulig at iranske agenter kan stå bak drapet på den tidligere geriljasoldaten Hamidi. Fra enkelte hold hevdes det også at den bestialske måten 37-åringen ble drept på - strupen ble skåret over - kan tyde på at det er agenter som har vært på ferde.

Politisk aktiv

- Vi utelukker ikke noe i denne saken så lenge vi ikke har klart å finne fram til et klart motiv, sier Rossebø.

Noe etterforskning i utlandet for å gå videre på denne teorien er det imidlertid ikke snakk om.

Den drapssiktede 42-åringen har selv vært inne på teorien om at iranske agenter kan ha slått til mot Hamdi på bakgrunn av hans fortid som aktiv i det kurdiske partiet KDP, samt som geriljasoldat i en kurdisk motstandsbevegelse.

Politiet har imidlertid foreløpig ikke noe informasjon som tyder på at teorien er noe mer enn en ren spekulasjon.

Siktede hevder selv sin uskyld i drapet på sin nære venn, og ifølge TV Vest skal han heller ikke ha synlig skader på kroppen som kan relateres til en mulig kamp i forbindelse med drapet.

Venter på svar

Den store tipsflommen i drapssaken har stoppet opp, men noen nye tips kommer fortsatt inn til politiet. Rossebø og hans kolleger håper nå at de tekniske undersøkelsene av hårstrå og blodflekker som er funnet i og ved avdødes bil, kan gi svar på hvem som er Hamidis drapsmann eller drapsmenn. Funnene er nå til analyse, men det er uklart hvor mange dager det tar før svarene foreligger.

- Det er knyttet en del spenning til disse resultatene, men vi fortsetter med en bred etterforskning inntil de foreligger, sier Rossebø.

Kan ha sett feil?

Politiet er videre i ferd med å bli temmelig usikre på om det er hold i observasjonen som skal være gjort drapsnatta av en parkert drosje og en mann like ved parkeringsplassen på Forus hvor Hamidi ble funnet drept. Observasjonen skal være gjort enten klokka 01 eller klokka 03.30.

- Observasjonen er veldig interessant, men spørsmålet er om den faktisk er riktig. Kan vitnet ha observert denne bilen en annen dag for eksempel, spør Rossebø.

Han regnet onsdag ettermiddag ikke med noen snarlig pågripelse og siktelse mot andre enn 42-åringen i saken.

- Sånn som det ser ut nå, vil ingen nye bli siktet verken i dag eller i morgen, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

(NTB)