Politiet sjekker HA-sporet i Sverige

Politiet vil nå sjekke om funnet av lister over polititjenestemenns adresser og telefonnummer hos Hells Angels i Norge kan settes i forbindelse med Hells Angels i Sverige. De norske navnelistene kan komme fra politimenns kjøp av hjemmepc-er. Merkantildata har levert hjemmepc-er til politiet i både Norge og Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Politiet fikk pc av Hells Angels-sjef

- Denne avtalen som politiets fellesforbund hadde var med et firma som het Getronics, sier politiavdelingssjef Egil Wermskog ved Oslo politidistrikt. Getronics ble i april kjøpt opp av Merkantildata, som sto bak leveransen av hjemmepc-er i Sverige. Svensk politi opplyser at pc'ene ble levert ut av et firma som blant annet tok inn arbeidskraft fra arbeidsformidlingen. Det er i denne sammenheng at Hells Angels-sjefen i Göteborgs-området skal ha kommet hjem til to politimenn.

Wermskog opplyser at de nå vil sjekke om Hells Angels sine lister over politimenn i Norge kan stamme fra Hells Angels i Sverige.

- Det er all grunn til å lure på om opplysningene kan komme fra Sverige, sier Wermskog. Han opplyser at de nå vil kontrollere opplysningene.

Avtalen om kjøp av pc-er for ansatte i politiet ble inngått av Justisdepartementet. I avtalen ble det gjort det nødvendige for å hindre at navn til polititjenestemenn og deres adresser havnet på avveie, opplyser Wermskog.

Konsernsjef Tom Adolfsen i Merkantildata avviser at det er mulig å hente ut kundelister fra Merkantildatas registre. Ifølge Adolfsen er det ingen utveksling av kundeinformasjon mellom Merkantildata i Norge og Sverige.

- Det er forskjell på vanlige bedrifter som bedrifter som stiller spesielle krav til sikkerhet når pc'ene skal leveres, sier han.

- Vi samler nå all informasjon om hvilke avtaler, forpliktelser og rutiner vi har. Jeg er ikke i stand til å se at vi har brutt noen av forutsetningene for avtalen, jeg vet ikke noe annet enn at vi har brukt informasjonen på en forsvarlig måte, sier Adolfsen.

Merkantildata vil overlevere all informasjon de har om saken til politiet.

AVVISER LEKKASJE: </B>Konsernsjef Tom Adolfsen i Merkantildata avviser at det er mulig å hente ut kundelister fra Merkantildatas registre.