Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sjekker Jaycees kidnapper mot flere mord

Kan være seriemorder.

MULIG SERIEMORDER: Phillip Garrido kan - i tillegg til å være kidnapper av Jaycee Dugard som forsvant i 18 år - være seriemorder.  Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli
MULIG SERIEMORDER: Phillip Garrido kan - i tillegg til å være kidnapper av Jaycee Dugard som forsvant i 18 år - være seriemorder. Foto: AP Photo/Rich Pedroncelli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etterforskere undersøker nå flere mord på 90-tallet etter at de gjennomsøkte Phillip og Nancy Garridos hjem i Antioch i California. Gjennomsøkningen skjedde i forbindelse med arrestasjonen av paret siktet for å ha kidnappet elleve år gamle Jaycee Lee Dugard, som nylig meldte seg for politiet etter 18 år i fangenskap.

På 90-tallet ble flere prostituerte kvinner funnet på en industritomt i nærheten av der Phillip Garrido jobbet på den tiden, og det er det som har utløst etterforskningen, melder Sky News. Det eksakte antallet lik som ble funnet er uklart.

Paret erklærte seg uskyldig på alle 29 tiltalepunkter i El Dorados høyesterett, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP). De to er siktet for kidnapping, overgrep og voldtekt på den da elleve år gamle Jaycee Lee Dugard som ble kidnappet utenfor hennes families hus i Salt Lake Tahoe i 1991. Under de 18 årene i fangenskap fikk Jaycee to barn med Garrido.

Paret holdes fengslet uten mulighet for kausjon, og sa ikke et eneste ord under den 25 minutter lange høringa i høyesteretten.

Kunne vært reddet i 2006
Politiet innrømte sent i går kveld at de hadde hatt muligheten til å gripe inn tidligere, da en nabo varslet dem allerede i november 2006 om mistenkelige aktiviteter i bakgården til Phillip Garrido. Innringeren hevdet Garrido var psykotisk og sykelig avhengig av sex.

Politimannen som skulle sjekke dette ut, nøyde seg midlertidig med å prate med Garrido i en halvtime foran huset, og gikk verken inn i huset eller i bakgården.

NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix
NEKTER SKYLD: Phillip og Nancy Garrido er tiltalt på 29 punkt. Blant annet kidnapping og voldtekt. Begge nekter straffeskyld. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer

«Creepy Phil»
Garrido er registrert sexovergriper, og ifølge AP var dette noe naboene visste godt om. Barna i gata kalte han for «Creepy Phil» - altså «Ekle-Phil» - og holdt seg på avstand fra ham.

Politiet skal regelmessig ha besøkt huset hans, men skal aldri ha funnet noe mistenkelig. Bakgården skal ha vært beskyttet for innsyn av trær. Et av husene skal også ha vært helt lydtett.

- Vi skulle ha vært mer nysgjerrige og mer undersøkende, sa Sherrif Warren Rupf på en pressekonferanse i går.

Voldtok 25-åring
På 70-tallet ble Garrido tatt for å ha kidnappet en 25 år gammel kvinne på en parkeringsplass i Salt Lake Tahoe - den samme byen Jaycee bodde i da hun ble kidnappet. Garrido skal ha tatt håndjern på den 25 år gamle kvinnen, bundet henne og voldtatt henne i et varehus i Reno, som etterforskere fra saken kalte et «sexpalass» fylt med sex-leketøy, sex-magasiner, sex-videoer, store scenelys, vin og en seng.

Han sonet da omtrent 10 år i fengsel, av en opprinnelig 50 år lang føderal dom for kidnapping, og mindre enn ett år av fire livstidsdommer fra Nevada for seksuelt overfall. Han ble løslatt på prøve i 1988. I 1993 måtte han tilbake i fengsel for å ha brutt reglene for prøveløslatning, men ble løslatt samme år.

Politiet jobber nå med å få klarhet i alle detaljene i saken. I tillegg til at de jobber med å finne ut om Garrido-parets historie, jobber de også med å finne ut om Jaycee noen gang i løpet av de 18 årene i fangenskap forsøkte å rømme eller si i fra til noen om hennes situasjon.

KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap. Foto: REUTERS/Scanpix
KIDNAPPET: Jaycee Lee Dugard ble kidnappet da hun var elleve år. Nå er hun fri, etter 18 år i fangenskap. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling