- Politiet sjekker puber, butikker og privathus

Tre skutt i Sandefjord. To er kritisk skadd.

SKUTT HER: Bak disse buskene i en skulpturpark i Sandefjord sentrum ble to menn og en kvinne skutt i dag.Foto: Lasse Ljung / Dagbladet
SKUTT HER: Bak disse buskene i en skulpturpark i Sandefjord sentrum ble to menn og en kvinne skutt i dag.Foto: Lasse Ljung / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Dagbladet): - Vi har fått mange tips og leter på mange forskjellige steder. Det var naturlig nok mange vitner til skytingen, som jo skjedde midt i Sandefjord sentrum, sier politiinspektør Kjetil Egeli til Dagbladet.

Det pågår nå en rekke vitneavhør og politiet søker bredt etter mannen. Etter det Dagbladet kjenner til ber nå politiet renovatørene avbryte renovatører om å avslutte søppeltømmingen i Sandefjord sentrum

- Vi søker blant annet gjennom puber, butikker og privatboliger i Sandefjord. Mannen er i 60-årene og muligens i følge med en hund. Han har svart boblejakke, sier Egeli.

En av mennene og kvinnen som ble skutt i Sandefjord i ettermiddag er fløyet til Ullevål sykehus i Oslo.

Tilstanden for disse to er kritisk.

Dagbladet kjenner til at politiet har en antagelse om hvem gjerningsmannen er, men politiet vil ikke gå ut med noe navn.

Vitner på vei til arbeid forteller Dagbladet at de så de tre personer, som er blant dem involvert i skyteepisoden, krangle i forkant av skuddene.

Skuddene falt bare et steinkast fra politihuset i en park ved siden av politihuset.

Åstedet Det flyr helikopter over området og flere av politiets teknikere jobber på åstedet. Skuddene falt ved noen benker i en liten skulpturpark ute på en slette omgitt av trær og mange centimeter snø.

Politiet har sperret av flere inn- og utfartsveier i Sandefjord. Politiet skal gjennomsøke skjenke- og bevertningssteder i byen på jakt etter den bevæpnede gjerningsmannen, skriver Tønsbergs Blad.

Mannen har på seg en mørk vinterlue med klaffer og blå ytterfrakk. Han skal ha med seg en grå eller hvit hund, skriver politiet i en pressemelding, og ber om tips fra publikum.

- I og med at han er bevæpnet, ber vi om at folk behandler dette med forsiktighet, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

FRAKTET BORT:
En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag.
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
FRAKTET BORT: En person tas hånd om av ambulansepesonell etter at tre personer skal være skutt i Badeparken i Sandefjord fredag formiddag. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer