Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sjekker videobilder i forbindelse med påkjørsels-drap

Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept i Skarnes på lørdag. Ingen har meldt seg.

 - OMFATTENDE ETTERFORSKNINGSMATERIALE:  Politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Iren Johnsen Dahl, sier til Dagbladet at de har kommet godt i gang med å kartlegge alle bevegelser i området da Halvor Johan Sva ble påkjørt, men at materiale er stort og tidkrevende å gå gjennom. Foto: Scanpix
- OMFATTENDE ETTERFORSKNINGSMATERIALE: Politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Iren Johnsen Dahl, sier til Dagbladet at de har kommet godt i gang med å kartlegge alle bevegelser i området da Halvor Johan Sva ble påkjørt, men at materiale er stort og tidkrevende å gå gjennom. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hedmark-politiet har fått tilgang på videoopptak fra en privat eiendom i nærheten av stedet der Halvor Johan Sva (64) ble påkjørt og drept på Skarnes.

64-åringen var ute med hunden da han ble påkjørt ikke langt fra sitt hjem.

- Vi jobber med å gå igjennom videoen nå, så jeg kan foreløpig ikke si hva som er på den. Men dette er en prioritert oppgave. Generelt er vi veldig interessert i slike videoer, og dersom det er flere privatpersoner som har overvåkning av egen tomt i området ber vi om at de melder seg, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl.

Kartlegger alle bevegelser Sentralt i politiets arbeid nå er å kartlegge alle bevegelser i området i morgentimene forrige lørdag. Dahl forteller at de er «god i gang» med dette arbeidet, men at materialet er omfattende og at etterforskningen er tidkrevende.

Politiet fortsetter med rundspørringer i området og fortløpende vitneavhør. Selv om påkjørselen skjedde på en liten vei i den lille bygda lørdag morgen, tror Dahl at det finnes folk som sitter på viktige opplysninger.

- Vi er sikre på at det er folk der ute som har informasjon som er viktig for politiet og som ennå ikke har meldt seg, sier hun.

Fakkeltog i kveld Påkjørselen har rystet den lille bygda, og i kveld arrangerer sambygdninger et fakkeltog på veien.

- Vi ønsker å støtte familien som er rammet og vise vår medfølelse. Samtidig vil vi markere at vi ikke akspeterer en slik handling. Vi forventer at bilføreren gir seg til kjenne, sier Helene Ullerlien i Sør-Odal sanitetsforening til avisa Glomdalen.

Fakkeltoget vil starte ved Ullern skole like ved stedet der påkjørselen skjedde og gå forbi åstedet og huset der Sva bodde.

 FINKJEMMET ÅSTEDET:  Sva ble påkjørt og drept like ved sitt hjem på Skarnes. Kripos er koblet inn i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FINKJEMMET ÅSTEDET: Sva ble påkjørt og drept like ved sitt hjem på Skarnes. Kripos er koblet inn i saken. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer