Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet sjekket adressen en måned før 13-åringen døde

På oppfordring fra barnevernet sjekket politiet adressen der en 13 åring ble funnet død nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALDRES (Dagbladet): Det ble i dag kjent at en 40 år gammel kvinne er siktet for grov omsorgssvikt etter at hennes datter (13) ble funnet død nyttårsaften.

Mora er også siktet for ikke å ha gitt jenta nødvendig hjelp da hun døde.

Mora og jenta er ikke opprinnelig fra Valdres, men har bodd der en kortere periode. Jenta har ikke gått på skole i tiden hun har vært i distriktet. Ifølge NRK hadde 13-åringen opprinnelig bostedsadresse  i Lommedalen i Bærum.

- Jenta bodde i Bærum kommune inntil i høst. Hun gikk på flere skoler her i kommunen, sier kommunikasjonssjef Lisa Bang i Bærum kommune til Dagbladet.

Nå bekrefter politiet at barnevernet har hatt familien i søkelyset.

Mottok bekymringsmelding - Politiet i Valdres mottok en bekymringsmelding fra barnevernet 26. november der de ba om hjelp til å undersøke en adresse for å se om det var folk der. I ettertid viser det seg at det er samme adresse som åstedet i vår etterforskning nå, sier Julie Dalsveen til NRK.

Ifølge politiet var det ingen hjemme på adressen da politiet sjekket.

Politiet bekrefter også at mora hadde søkt om hjemmeundervisning for 13-åringen.

Var alene Mandag skal jenta obduseres, og politiet kan trolig si mer om dødsårsaken når den foreløpige obduksjonsrapporten er klar.

- Moren og dattera var alene på dødstidspunktet, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Det er gjort flere vitneavhør i saken, først og fremst av helsepersonell som var på stedet. Det er også gjort forsøk på avhør av nær familie. Den siktede kvinnen er ennå ikke avhørt.

- Det er ikke formålstjenelig, vi gjorde forsøk i går, uten hell, sier Dalsveen til Dagbladet.

Advokat Håvard Fremstad er blitt spurt om å forsvare den siktede 40-åringen, men er ikke formelt oppnevnt. Han har heller ikke møtt klienten.

- Jeg har ikke fått saksdokumenter ennå, det er helg og lite folk på jobb. Jeg forholder meg til at politiet mener at det ikke er helsemessig forsvarlig å avhøre henne nå, og har derfor ikke hatt kontakt med henne ennå, sier Fremstad til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media