Politiet sjekket Condits leilighet

Politiet sjekket sent i går Gary Condits leilighet for å finne ut om kongressmannen har noe med elskerinnen Chandra Levys (24) forsvinning å gjøre. Condit blir også bedt om å ta en løgndetektor-test, samtidig som en tidligere elskerinne hevder at han liker sex av «det avanserte slaget».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet holder fast ved at Condit (53) ikke er mistenkt i saken. Likevel antydet politisjef Charles Ramsey seint i går lokal tid at Gary Condit ikke har vært så samarbeidsvillig som advokaten hans hele tida har hevdet overfor pressen, melder CNN.

Politiet vil nå be om å at Condit gjennomgår en test med løgndetektor for å finne ut om han forteller alt han vet. Condit har sagt ja til DNA-prøver, men har ikke sagt seg villig til å la seg teste med løgndetektor. Slike tester blir bare sjelden godtatt som bevis i amerikansk rett.

Oppmerksomhet

Etter at Chandra Levy forsvant 30. april har saken fått en enorm oppmerksomhet i USA. Sider av saken har klare paralleller til Clinton-Levinsky-affæren.

Levy jobbet som praktikant for den demokratiske kongressmannen. Etter hvert begynte ryktene å gå om at de to var mer enn venner. I politiavhørene nektet den gifte Condit lenge for dette, helt til han sprakk i sist fredag og innrømmet at forholdet også var seksuelt.

Den sterkt konservative Condit var en av få demokrater som støttet riksrettkravet mot tidligere president Bill Clinton. Han har også tatt til orde for at de ti bud skal slås opp på veggene i alle offentlige bygninger i USA.

Condit har alibi for selve dagen for forsvinningen. Da var han sammen med sin kone. Likevel er det en utbredt oppfatning blandt menigmann i USA om at han vet mer enn han forteller.

Kinky sex

Som om ikke Condit hadde nok å stri med, så har en annen elskerinne, flyvertinnen Anne Marie Smith, stått fram med sin historie. Via sin advokat har hun fortalt at Condit foretrakk sex av det litt avanserte slaget. Blant annet fant hun sammenbundne slips under senga hans, noe hun tror har blitt brukt til å binde folk med.

- Mot slutten av forholdet begynte Anne Marie å bli bekymret. Hun oppdaget seksuelle tilbøyeligheter som hun ikke ville ha noe med å gjøre, fortalte Smiths advokat Jim Robinson til Fox News mandag kveld. Condit har innrømmet også dette forholdet, som pågikk til like etter Chandrys forsvinning.

I ettertid skal Condit ha bedt Smith om å benekte forholdet.