Politiet sjokkert over døds-mishandlingen

Jonny Andre Risvik (28) skal ha blitt bundet, slått og pisket før han døde.

Sammenlikner med tortursak: - Jeg har aldri sett liknende, sier politiadvokat Karsten Monsen om mishandlingssaken i Stavanger. Han vil nå lese seg opp på dommen i tortursaken i Haugesund. Foto: Alf Ove Hansen
Sammenlikner med tortursak: - Jeg har aldri sett liknende, sier politiadvokat Karsten Monsen om mishandlingssaken i Stavanger. Han vil nå lese seg opp på dommen i tortursaken i Haugesund. Foto: Alf Ove HansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVANGER (Dagbladet): Jonny Andre Risvik skal ha sittet bundet eller tapet fast på en pinnestol mens mishandlingen av ham skjedde i Stavanger i forrige uke, skriver NRK.no.

Trolig ble han mishandlet i en drøy uke, og han skal blant annet ha blitt pisket med ulike gjenstander og skutt på med et luftvåpen, sannsynligvis en softgun, men han satt på stolen.

Han skal heller ikke ha fått mat og drikke.

- Aldri sett liknende
- Det er en svært spesiell sak. Jeg har aldri sett noe liknende, sier politiadvokat Karsten Monsen til Dagbladet, uten at han vil bekrefte detaljer i voldsutøvelsene. 

Paralleller til tortursak

På spørsmål om saken har likheter med tortursaken i Haugesund, der blant annet en rekke tenåringer ble dømt for å ha mishandlet en kamerat i en bolig over et par døgn, sier han:

- Det er nok en sak det vil være aktuelt å sette seg inn i. Jeg vil nok lese dommen i saken, blant annet for å se på hvordan den vurderte de ulike personenes medvirkning, sier Monsen. 

Lukkede dører 
I dag ble fire av de fem siktede framstilt for varetektsfengsling, den femte befinner seg i varetektssurrogat. Politiet  fikk medhold i at fengslingsmøtene skulle gå for lukkede dører.  

- Dette er en sinnsyk sak, sier en av forsvarsadvokatene til Dagbladet.