GA UTSLAG:  Ved hjelp av denne georadaren har blant annet arkeolog Lars Gustavsen gjennomsøke grunnen under nybygget til Vollan gjestestue. Analyse av søket gjør at politiet nå vil bore i grunnen for å undersøke to områder nøyere. 
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
GA UTSLAG: Ved hjelp av denne georadaren har blant annet arkeolog Lars Gustavsen gjennomsøke grunnen under nybygget til Vollan gjestestue. Analyse av søket gjør at politiet nå vil bore i grunnen for å undersøke to områder nøyere. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpixVis mer

Politiet skal bore etter Per Vålnes

Utslag på georadarundersøkelsen under Vollan gjestestue fører til at politiet skal bore i grunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utslag på georadarundersøkelsen under Vollan gjestestue fører til at politiet skal bore i grunnen i søket etter den savnede Per Vålnes.

Det opplyser politiet i Troms i en pressemelding.

Politiet er sikre på at Per Vålnes (50) fra Balsfjord i Troms ble drept. Tre personer er siktet for drapet, men offeret har vært sporløst forsvunnet siden rundt 1. desember 2011.

Politiet har undersøkt sokkelen under Vollan gjestestue i Balsfjord med georadar for å se om den savnede kan være murt ned i grunnen. To av de siktede, Vålnes tidligere samboer og hennes nye kjæreste, jobbet ved bedriften fram til de ble pågrepet i fjor høst, og det ble utført byggearbeider på stedet i tiden da Per Vålnes forsvant.

Avvik i muren Undersøkelsene er utført i samarbeid med Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).

Deres rapport gjør at politiet nå har besluttet å bore i grunnen.
Rapporten viser to områder med avvik av en slik karakter at det er behov for ytterligere undersøkelser:

- Bildene er ikke entydige, men størrelsen og form er av slik art at de er egnet til å skjule et lik. Da må vi undersøke dette nøyere, sier regionlensmann Andreas Nilsen til Dagbladet.

SØKTE GJENNOM EIENDOM:  Politiet søkte i november 2012 gjennom eiendommen der Per Vålnes bodde. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SØKTE GJENNOM EIENDOM: Politiet søkte i november 2012 gjennom eiendommen der Per Vålnes bodde. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Han understreker at det like godt kan være noe helt annet.

- Det er et faktum at det foregikk utskifting av masser under tomta. En god del av de gamle massene ble liggende og i disse massende befant det seg diverse gjenstander som godt kan forklare avvikene. Avvikene synes som mørke skygger på bildet.  Vi jobber ut fra at de mest sannsynlig har en naturlig forklaring, ikke minst siden det er to slike områder, men vi må som sagt undersøke det. Så får vi se hva det der, sier han.

Startet torsdag Borearbeidet starter torsdag.

- I første omgang vil vi bore gjennom betongen og ned i grunnen. Det vil bli benyttet kriminalsøkshund og det vil bli tatt prøver fra grunnen for videre analyse, sier regionlensmannen.

Områdene politiet vil undersøke nærmere ligger i resepsjonsdelen og spisesaldelen av et nybygg.

De tre siktede i saken nekter straffskyld.

ANTAS DREPT:  Per Vålnes
ANTAS DREPT: Per Vålnes Vis mer