<strong>FATAL FEIL:</strong> En mann (79) døde på Akershus universitetssykehus 13. januar i år etter å ha blitt gitt feil type blod under blodoverføring. 

Foto:Mette Møller
FATAL FEIL: En mann (79) døde på Akershus universitetssykehus 13. januar i år etter å ha blitt gitt feil type blod under blodoverføring. Foto:Mette Møller Vis mer

Politiet skal etterforske blod-dødsfall

Mann (79) døde på Akershus universitetssykehus (Ahus) etter at han ble gitt feil type blod under blodoverføring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har akkurat fått beskjed fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus om at de tilråder videre politietterforskning, sier politiførstebetjent Stian Horn ved Lørenskog lensmannskontor til Dagbladet.

Dagbladet omtalte sykehusdødsfallet 18. februar.

13. januar i år gjennomgikk en 79 år gammel mann en operasjon på Akershus universitetssykehus (Ahus). Under inngrepet ble det behov for blodoverføring.

Feil type blod - Han var inne til en operasjon. Mannen ble gitt feil type blod under en blodoverføring. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at dette er årsaken til at han døde, uttalte politiførstebetjent Stian Horn til Dagbladet i februar.

Og nå har lensmannskontoret altså fått beskjed om at de bør etterforske dødsfallet nærmere.

- Fylkesmannen vurderer saken som så alvorlig at de mener politiet bør etterforske den videre. Vi er nå i planleggingsfasen av denne etterforskningen, sier Stian Horn.

Svært syk Politiet oversendte saken til Fylkesmannen i Oslo og Akershus 23. januar, ti dager etter dødsfallet. Før det hadde Lørenskog lensmannskontor foretatt innledende etterforskning, innhentet opplysninger fra stedet, snakket med vitner og beordret obduksjon.

79-åringen skal ha vært svært syk da han ble gitt feil type blod. Dette kan ha medført at han ikke tålte feilbehandlingen.

Politiet venter på den endelige obduksjonsrapporten.

- Vil bistå Da Dagbladet først omtalte sykehusdødsfallet ønsket ikke Ahus å kommentere saken.

- Akershus universitetssykehus kan ikke kommentere behandling av enkeltpasienter. Hvis vi skal kunne kommentere noe, må pårørende løse sykehuset fra den lovpålagte taushetsplikten vi har til å ivareta pasientopplysninger, uttalte kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet.

Sykehuset er gjort kjent med at dødsfallet skal politietterforskes.

- Vi avventer politiets etterforskning og vil bistå politiet på best mulig måte, sier Bjarte Reve.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer