Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skal fjerne de sultestreikende

Domprosten i Oslo har i dag bedt politiet fjerne de sultestreikende afghanerne fra Domkirkeplassen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De sultestreikende afghanerne skal nå fjernes fra Domkirkeplassen i oslo. Det bekrefter Oslo politidistrikt overfor Dagbladet.no.

- Vi vil snakke med lederen for de sultetsreikende,og be dem fjerne seg frivillig, sier Unni Grøndahl i Oslopolitiet til Dagbladet.no.

- Hva hvis de ikke fjerner seg frivillig?

- Da blir vi nødt til å gå inn og fjerne dem, sier Grøndahl.

Det er domprosten i Oslo og Oslo kommune som nå har bedt politiet fjerne de sultestreikende. Politiet vil ikke si når de tenker å fjerne afghanerne.

- Vi må først gi dem en mulighet til å fjerne seg frivillig, sier Grøndahl.

Uroen spredte seg blant de rundt 60 afghanerne utenfor Domkirken da nyheten ble kjent i dag.

- De aller fleste har i dag skrevet under på hver sin erklæring der de ber om at saken tas til Høyesterett, sier talsmann Zahir Athari til Dagbladet.no. Han har bedt politiet varsle ham før de eventuelt kommer for å fjerne leiren.  

STADIG SVAKERE: Noen av de rundt 60 sultestreikende afghanerne utenfor Domkirken i Oslo har ikke spist på nesten tre uker. Foto: BJØRN LANGSEM
STADIG SVAKERE: Noen av de rundt 60 sultestreikende afghanerne utenfor Domkirken i Oslo har ikke spist på nesten tre uker. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Dagbladet.no kommer med mer.

image: Politiet skal fjerne de sultestreikende
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media