Politiet skal fortsatt bære våpen

Opplyser Justisdepartementet.

FOPTSATT VÅPEN: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har innfridd Politidirektoratets ønske om fortsatt generell bevapning av norsk politi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FOPTSATT VÅPEN: Justisminister Anders Anundsen (Frp) har innfridd Politidirektoratets ønske om fortsatt generell bevapning av norsk politi. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser Justis- og beredskapsdepartementet onsdag kveld.

- Politidirektoratet har bedt om en forlengelse av den midlertidige bevæpningen av uniformert innsatspersonell. Regjeringen har vurdert dette. Justis- og beredskapsministeren har samtykket til å forlenge bevæpningen inntil 15. februar 2015, sier statssekretær Hans J. Røsjorde (Frp) til NTB.

Har fått kritikk Etter at justisministeren 21. november godkjente politidirektørens forespørsel om å hastebevæpne hele den norske politistyrken på grunn av terrorfrykt, har en rekke politiledere vært kritiske til tiltaket. Blant annet har politimester Arne Hammersmark i Gudbrandsdalen politidistrikt gått ut mot bevæpningsordren:

- Jeg er sterk motstander av at bevæpningsordren ble gitt på det grunnlaget den ble gitt. Jeg mener en slik ordre krever mye mer og vi kan ikke bare bevæpne politiet og ta det derfra, sa han til Dagbaldet i forrie måned. 

- Jeg mener vi ikke kan begrunne bevæpning på en ullen uttalelse fra en IS-mann i Irak eller Syria om trusler mot Vesten, la han til.

Som Dagbladet har omtalt tidligere, ble ikke politimestrene i Norges 27 politidistrikter konsultert i forkant av avgjørelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer