Politiet skal granske Breivik i retten

Fra et hemmelig rom i tinghuset skal politiets etterforskere ettergå nye spor som dukker opp under rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 16. april starter rettssaken mot Anders Behring Breivik. I dag oversendte politiet deres innstilling til tiltale til statsadvokatene. Endelig tiltale er ventet i månedsskiftet februar/mars.

- Det har vært en milepæl å få den ferdig. Det har vært jobba veldig veldig hardt for å få den klar til i dag, sier leder John Roger Lund i Oslo-politierts 22. juli-enhet.

Politiet har avhørt terroristen i til sammen 170 timer. Saken omfatter 60 000 timer med videomateriale, 6000 beslag og 1500 vitneavhør.

Politiets har som mål å snu hver stein for at alle ofrene, de dreptes pårørende og samfunnet skal få svar på det de ønsker og på hvorfor 22. juli-angrepene kunne skje.

Men politiet tar høyde for at de ikke har funnet ut alt innen rettssaken. Blant annet venter politiet fremdeles svar på rundt ti av de nesten 60 rettsanmodningene de har sendt til utlandet. Under rettssaken kommer et eget etterforskningsteam være til stede et sted i tinghuset og følge rettssaken.

- Vi vil ha et såkalt «back office», som gjør at vi har muligheter til å hjelpe retten med opplysninger. Vi regner også med at det kommer etterforskningskritt i retten som vi må ettergå med en gang. En egen gruppe skal ta oppdukkende etterforskningsskritt, sier Lund til Dagbladet.

TERRORDOKUMENTER: Her er alle 22.juli-sakens dokumenter hos politiet. Foto: Politiet
TERRORDOKUMENTER: Her er alle 22.juli-sakens dokumenter hos politiet. Foto: Politiet Vis mer