ETTERFORSKER FORTSATT: Amerikansk politi jobber på spreng med å etterforske eksplosjonen i New York lørdag. Foto: AP Photo/Andres Kudacki
ETTERFORSKER FORTSATT: Amerikansk politi jobber på spreng med å etterforske eksplosjonen i New York lørdag. Foto: AP Photo/Andres KudackiVis mer

Eksplosjonen på Manhattan:

Politiet skal ha overvåkingsbilder av mulige bombe-mistenkte

Fem personer tatt inn til avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Politiet skal sitte på overvåkingsbilder av mulige mistenkte etter eksplosjonen som rystet Manhattan lørdag kveld, melder CNN.

Seint søndag kveld lokal tid ble også fem personer hentet inn til avhør om saken, melder New York Times.

29 personer ble skadd da ei bombe eksploderte på 23. gate ved 6. aveny i Chelsea-nabolaget i New York lørdag kveld lokal tid. Kort tid seinere fant politiet en annen eksplosiv gjenstand - en trykkoker med en mobiltelefonliknende gjenstand festet til seg. Denne andre gjenstanden ble funnet på 27. gate, fire kvartaler fra eksplosjonen.

Stoppet bil

Seint søndag kveld skal politiet ha stoppet en bil på Belt Parkway nær Verrazano-Narrows Bridge, som går mellom Staten Island og Brooklyn. Fem personer i bilen er brakt inn til avhør om eksplosjonen, melder New York Times.

Ifølge avisa ble de transportert til et FBI-kontor på Manhattan.

Politiet opplyser at alle eller de fleste av de fem tilhører samme samme familie, og at de kan ha vært på vei til flyplassen. Fortsatt er ingen siktet i saken.

- Puslespill

CNN melder nå at en overvåkingsvideo viser en mann som ser ut til å trekke en trillebag nær åstedet 40 minutter før eksplosjonen. Det skal også finnes overvåkingsvideo av den samme mannen med det som ser ut som den samme trillebagen på 27. gate 10 minutter seinere.

Mannen forlater bagen på stedet der politiet seinere fant trykkokeren. Etter at mannen har forlatt stedet, dukker to andre menn opp og tar en hvit søppelsekk ut av trillebagen og legger sekken fra seg på fortauet. Ifølge CNN tror politiet at søppelsekken inneholder trykkokeren.

Forholdet mellom de tre mennene er ikke avklart.

Søndag etterforsket fortsatt politiets bombegruppe gjenstanden fra 27. gate.

- Vi har ikke alle bitene ennå. Tenk på det som et puslespill. Tror vi at de to gjenstandene er relatert? Ja, vi beveger oss i den retningen, men akkurat nå kan vi ikke slå det fast helt sikkert, sier sjefetterforsker i New York-politiet, Robert Boyce, ifølge CNN.

- Åpenbart terrorisme

På en pressekonferanse søndag levnet ikke New York-guvernør Andrew Cuomo tvil om at eksplosjonen var terrorisme.

- Ei bombe som går av i New York, er helt åpenbart terrorisme. Vi vil ikke la denne type mennesker og denne type trusler forstyrre vårt liv i New York. Dette er frihet. Dette er demokrati, og vi vil ikke tillate at de tar dette fra oss, sier Cuomo.

Samtidig understreker myndighetene at de foreløpig ikke har grunn til å tro at det dreier seg om forbindelser til internasjonal terrorisme.

Lørdag eksploderte også en rørbombe i New Jersey, og i Minnesota ble åtte personer knivstukket. Alle de tre hendelsene blir beskrevet som terror, men det er så langt ikke avdekket noen forbindelse mellom dem.