Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skal vokte Stortinget med maskinpistoler

- Mer hensiktsmessig.

MASKINPISTOLER: Oslo-politiet fikk torsdag beskjed om at tjenestemennene som holder vakt ved Stortinget, fra nå av også skal være utstyrt med maskinpistoler. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
MASKINPISTOLER: Oslo-politiet fikk torsdag beskjed om at tjenestemennene som holder vakt ved Stortinget, fra nå av også skal være utstyrt med maskinpistoler. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet fikk torsdag beskjed om at tjenestemennene som holder vakt ved Stortinget, fra nå av også skal være utstyrt med maskinpistoler.

Fram til i dag har polititjenestemennene bare vært bevæpnet med pistoler, diskret plassert i hylstrene.

- Vi har endret bevæpningen og gått over til tohåndsvåpen, MP5, fordi det er mer hensiktsmessig, opplyser pressesjef Unni Grøndahl i Oslo politidistrikt til Dagsavisen.

Hun understreker at endringen ikke skjer som følge av terrorangrepet mot satirebladet Charlie Hebdo i Paris dagen før.

- Trusselvurderingen er ikke endret. Dette er mer et uttrykk for den generelle trusselsituasjonen, og det har vært stående vakthold med våpen utenfor Stortinget i en lang periode, sier Grøndahl.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media