- Politiet skaper konflikt

SV-leder Kristin Halvorsen mener politiet har bidratt sterkt til å øke konfliktnivået i forkant av Verdensbank-konferansen. Hun frykter for hva bråkmakere kan finne på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvorsen understreker at hun ikke ønsker å hausse opp stemningen ytterligere foran mandagens demonstrasjon. Men hun frykter at politiets massive sikkerhetstiltak kan tiltrekke seg personer som bare er ute etter bråk.

- Hvis noen har lyst til å kaste stein på politiet, har jo de selv markedsført ideen og anledningen, mener hun.

SV-lederen er engstelig for egne partifellers sikkerhet, og ber sine stortingsrepresentanter og ungdommer om å ta klare forholdsregler under demonstrasjonen. Derfor har hun hatt en alvorsprat med stortingsrepresentant og nestleder i Sosialistisk Ungdom, Audun Lysbakken.

Unngå bråk

- Jeg har snakket med ham om hvor viktig det er å holde seg unna eventuelle konflikter, og at alle må gjøre sitt til at dette blir en fredelig demonstrasjon, sier Kristin Halvorsen. Seks stortingsrepresentanter fra SV har sagt at de skal delta. Selv er hun bortreist.

- Våre stortingsrepresentanter er voksne folk som kan passe på seg selv, men jeg er litt engstelig for at politiets mange sikkerhetstiltak kan tiltrekke seg elementer som bare vil lage bråk, sier hun.

Oppfordrer voksne

Halvorsen tror at det voldsomme søkelyset på forventet bråk fører til at mange voksne som kunne tenke seg å delta i demonstrasjonen, blir hjemme.

- Voksne folk virker ofte konfliktdempende i slike sammenhenger, derfor oppfordrer jeg alle som er i Oslo til å delta, sier Halvorsen.

VÆR FORSIKTIG: Kristin Halvorsen ber sine partifeller om å være forsiktige under mandagens demonstrasjon mot Verdensbanken i Oslo.