Politiet skjerper kampen mot ulovlig knivbruk

OSLO/KRISTIANSAND (Dagbladet): Elleve personer ble i løpet av helga stukket ned med kniv. Knivstikkingene skjedde forskjellige steder over hele landet, og alle i forbindelse med helgas uteliv. Nå vil politiet skjerpe jakten på folk som bærer kniv ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Det har skjedd flere stygge knivstikkinger denne helga, sier vaktleder Sindre Flåte ved Oslo politidistrikts kriminalvakt til Dagbladet.

De mange knivstikkingene skjer til tross for at det nå er forbudt å gå med kniv.

-Loven er skjerpet, og det er ikke tillatt å bære kniv på offentlig sted, sier Flåte.

Knivstakk kamerat

En 17 år gammel gutt ligger på intensivavdelingen ved Aust-Agder Sentralsjukehus med alvorlige, men ikke livstruende skader etter at en 16-årig kamerat stakk ham med kniv i Arendal sentrum natt til søndag.

Politiet er tilbakeholdne med å gi opplysninger i saken på grunn av gjerningsmannens unge alder.

16-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap.

Ikke avhørt

Gutten er ikke avhørt, men har snakket med foreldrene sine.

_ Vi tar stilling til om vi skal be om varetektsfengsling i dag. Gutten er svært ung, og politiet er tilbakeholdne med å be om fengsling av så unge personer. På den annen side er handlingen han er siktet for svært alvorlig, sier politiinspektør Leif Aleksandersen ved Arendal politidistrikt til Dagbladet.

Det var utenfor en bensinstasjon i Arendal det hele begynte. De to kameratene begynte de to å lekeslåss, noe som førte til at 16-åringen gikk i bakken. Etterpå var det litt mer småknuffing, før 16-åringen fisket fram kniven, stakk den i kameraten og dro den ut igjen. Det var ett stikk, men dette gikk inn under ribbeina på 17-åringen.

_ 17-åringen hadde et betydelig blodtap, men hvor omfattende skadene ble er foreløpig usikkert. Han er imidlertid ikke livstruende skadd, sier politiinspektør Leif Aleksandersen.

Uønsket

Noen timer senere ble fire personer mann stukket med kniv i nabobyen Grimstad. En mann i 30-årene slapp ikke inn på nachspielet i Grimstad sentrum ved 03-tiden natt til søndag. Dermed tømte han øl i hodet på verten, og stakk fire av gjestene med kniv da de ble med utafor.

De fire, som er i 20-års alderen og fra Grimstad, fikk mindre kuttskader henholdsvis i overarmen, ryggen, håndbaken og låret. Skadene var ikke verre enn at de ble behandlet på legevakta.

Gjerningsmannen blir framstilt for varetektsfengsling i Sand forhørsrett i dag.

Fest i Steinkjer

Fredag kveld ble tre personer knivstukket i Steinkjer, og den ene av dem alvorlig skadd da han fikk begge lungene punktert. Tilstanden var til å begynne med livstruende.

- Det var bare akkurat at han ble berget, sier politiførstebetjent ved Steinkjer politistasjon, Svein Bruun, til NTB.

Ved Innherad sykehus i Levanger får NTB opplyst at mannen er utenfor livsfare.

To andre menn ble lettere skadd i episoden, med kutt i skulder og hånd.

Tre menn ble pågrepet etter episoden, deriblant en av de to som var lettere skadd. Knivstikkingen skjedde under et slagsmål på åpen gate i Steinkjer sentrum.

Stukket i ryggen

Samme kveld ble to menn stukket med kniv i Oslo. Begge ble alvorlig, men ikke livstruende skadd. Den ene fikk skader i magen, og den andre i ryggen.

En mann i begynnelsen av 20-årene ble innlagt på Ullevål sykehus med et dypt stikk i ryggen. Skadene var ikke livstruende. Episoden skjedde utenfor en av byens nattklubber, og mannen som ble pågrepet var trolig dørvakt på stedet.

- Han erkjenner ikke skyld, og benekter også i avhør at han er dørvakt, men ut fra alle ytre omstendigheter opptrådte han som det, sier jourhavende Jostein Bakke til NTB.

Internt oppgjør

Også ved et hospits i Oslo ble en mann fredag kveld stukket med kniv. Han fikk skader i magen, men var lørdag utenfor fare. En mann ble pågrepet samme kveld, og erkjente i avhør hos politiet at han hadde stukket den andre mannen med kniv.

Lørdag kveld ble en mann knivstukket ved Sinsen i Oslo.

- Mannen ble innlagt på sykehus, men skadene han pådro seg i brystregionen skal ikke være livstruende. En mann ble pågrepet, og han satt igår ettermiddag fortsatt i avhør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer