Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skjøt gummikuler mot G20-demonstranter

Demonstrantene knuste vinduer og kastet stein.

BRUKTE GUMMIKULER:  Politiet i Pittsburgh tok i bruk gummikuler for å spre en gruppe demonstranter som kastet stein og knuste vinduer. Foto:  EPA/BRIAN BLANCO/Scanpix
BRUKTE GUMMIKULER: Politiet i Pittsburgh tok i bruk gummikuler for å spre en gruppe demonstranter som kastet stein og knuste vinduer. Foto: EPA/BRIAN BLANCO/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet tok i bruk gummikuler for å spre en liten gruppe demonstranter som kastet stein under en demonstrasjon torsdag mot G20-møtet i Pittsburgh.

Det var en mindre gruppe på 20-30 demonstranter som brøt ut av en større demonstrasjon og begynte å knuse vinduer og kaste stein mot politiet


Et tusentall svartkledde demonstranter samlet seg i en park med sine bannere mot kapitalismen da de ikke fikk tillatelse til å demonstrere.

Situasjonen truet med å komme ut av kontroll da de begynte å marsjere mot konferansehallen. Da politiet prøvde å stanse dem med pepperspray og tåregass, brøt en liten gruppe ut og begynte å kaste stein på politiet.


De hadde ikke fått tillatelse til å demonstrere, men hadde likevel samlet seg i en park rundt tre kilometer fra møtestedet.

Mange av demonstrantene kalte seg anarkister og kommunister, men det var også en gruppe på 200 tibetanere som ville demonstrere mot Kinas president Hu Jintao.


4.000 ekstra politifolk er hentet inn fra andre byer for å styrke sikkerheten i byen under møtet, der topplederne fra 20 av verdens mektigste land samles.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling