Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skjøt hund i aksjon mot hundeeier

Mattilsynet og politiet i væpnet aksjon i Kragerø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Politiet i Kragerø skjøt og avlivet en hund da de rykket ut sammen med Mattilsynet på en inspeksjon onsdag.


Medarbeiderne fra Mattilsynet hadde fått tips om dårlig hundehold ved Langøy skole, og var på vei for å hente de til sammen 19 hundene som var på stedet. En politipatrulje var med på turen for å sørge for inspektørenes sikkerhet.

Idet de gikk i land på Langøy fikk politiet tips om at de kunne bli møtt av en bevæpnet person.

- Politipatruljen og Mattilsynet ble derfor holdt tilbake til patruljen kunne bevæpne seg og ytterligere politiforsterkninger kom til stedet, opplyser operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

I tillegg til at politipatruljen på stedet var bevæpnet, ble det også rekvirert politihelikopter og ambulanse. Fjordbåten lå også på stedet.

- I forbindelse med aksjonen sto en politibetjent overfor en hund som ble oppfattet som så truende at betjenten så seg nødt til å avlive hunden i nødverge, opplyser Aaltvedt.

Ingen ble pågrepet i forbindelse med aksjonen. Hundeeieren var ikke til stede likevel, viste det seg i ettertid. Politiet ønsker nå å komme i kontakt med vedkommende.

Mattilsynet har tatt hånd om tolv voksne hunder og seks unghunder, samt hunden som ble skutt.

- Som alltid når politiet løsner skudd i tjenesten, vil skyteepisoden bli etterforsket, sier Aaltvedt.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling