Politiet skjøt hund som bare ville forsvare eieren

Politimennene sparket eieren, som lå livløs på bakken, så sprayet de hunden med pepperspray og skjøt den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En hjemløs mann pleide å sitte på gata i East Village på Manhattan i New York med pitbullen sin Star, men denne uka fikk den hjemløse mannen et illebefinnende og ble liggende livløs på fortauet.

Tre politimenn kom raskt til stedet, men i stedet for å sjekke om mannen pustet eller hadde puls, skapte oppførselen deres sterke reaksjoner både hos vitner og ikke minst pitbullen til den hjemløse mannen.

- I stedet for å ringe etter ambulanse, startet politimennene å sparke ham, forteller vitne Aida Feliciano til New York Daily News.

Sparket eieren Ifølge flere vitner skal politimennenes oppførsel ha fått pitbullen Sara til å gå i forsvarsmodus overfor sin eier, som altså ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Pitbullen ble aggressiv mot både politimennene, som prøvde å spraye hunden med pepperspray, men det gjorde situasjonen bare verre, og da en eldre kvinne gikk nærme den livløse mannen, styrtet Sara til og glefset henne etter beinet.

Sekunder seinere styrtet pitbullen mot en av politimennene, som endte opp med å skyte Sara i hodet.

- Hunden gjødde og hoppet mot politimannen, som skjøt i selvforsvar, sier Alejandro Cararubia, som arbeider på en restaurant i nærheten, til New York Daily News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer