Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skjøt hund som bare ville forsvare eieren

Politimennene sparket eieren, som lå livløs på bakken, så sprayet de hunden med pepperspray og skjøt den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hjemløs mann pleide å sitte på gata i East Village på Manhattan i New York med pitbullen sin Star, men denne uka fikk den hjemløse mannen et illebefinnende og ble liggende livløs på fortauet.

Tre politimenn kom raskt til stedet, men i stedet for å sjekke om mannen pustet eller hadde puls, skapte oppførselen deres sterke reaksjoner både hos vitner og ikke minst pitbullen til den hjemløse mannen.

- I stedet for å ringe etter ambulanse, startet politimennene å sparke ham, forteller vitne Aida Feliciano til New York Daily News.

Sparket eieren Ifølge flere vitner skal politimennenes oppførsel ha fått pitbullen Sara til å gå i forsvarsmodus overfor sin eier, som altså ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Pitbullen ble aggressiv mot både politimennene, som prøvde å spraye hunden med pepperspray, men det gjorde situasjonen bare verre, og da en eldre kvinne gikk nærme den livløse mannen, styrtet Sara til og glefset henne etter beinet.

Sekunder seinere styrtet pitbullen mot en av politimennene, som endte opp med å skyte Sara i hodet.

- Hunden gjødde og hoppet mot politimannen, som skjøt i selvforsvar, sier Alejandro Cararubia, som arbeider på en restaurant i nærheten, til New York Daily News.

En forbipasserende startet å filme kort tid før Star ble skutt og i videoen, som ligger øverst i denne saken, kan man høre de sterke reaksjonene fra tilfeldig forbipasserende som blir vitne til politiets opptreden.

- Herregud, hvorfor skyter dere hunden? skriker en opprørt kvinne i videoen, mens pitbullen Star vrir seg.

- Pepperspray uegnet Et annet vitne reagerer på at politiet ikke klarte å løse situasjonen på en bedre måte.

- Hvis du sparker hundens eier, kommer naturligvis hunden til å angripe deg, sier vitne Alan Crosby.

Politiets opptreden får også sterk kritikk av dyrevernere i New York som reagerer på at politiet sprayet hunden med pepperspray.

- Pepperspray er totalt uegnet til å få hunden til å roe seg. Det eneste man oppnår er å ytterligere øke hundens aggresjonsnivå. Det hele var kunnskapsløst og uansvarlig av politimennene, sier Doug Halsey, direktør for Ready For Rescue, til Gothamist.

Selv om trusselen fra pitbullen var ryddet av veien, sjekket fortsatt ikke politimennene hvordan det gikk med den livløse mannen som lå på gata eller startet førstehjelp. Flere minutter seinere kom en ambulanse og hentet ham. Den hjemløse mannen ligger nå på sykehus og er på bedringens vei.

Pitbullen alvorlig skadd Pitbullen Star ble alvorlig skadd av skudet i hodet etter at hun forsøkte å forsvare eieren sin. En utgang hundekjennere mener var totalt undøvendig.

- Jeg leser at politimennene sparket mannen foran pitbullen, det er så galt det kan få blitt. Hunden vil da forsvare eieren sin, sier hundetreler Taylor McKenna til Gothamist.

I stedet for å gå rett på eieren og prøve «å vekke» ham til live, skulle politimennene først ha konsentrert seg om å få kontroll på hunden.

- De skulle fjernet hunden fra den stressede situasjonen. Et kyllingbein fra Kentucky Fried Chicken, som ligger rett ved siden av, hadde vært bedre for å lede oppmerksomheten til hunden vekk. Det å spraye hunden med pepperspray vil garantert føre til at hunden går berserk, sier McKenna.

New York-politiet uttalte først at hunden døde, men det har seinere kommet fram at hunden behandles for de alvorlige hodeskadene på et hundehospital.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media