Politiet skjøt mann med øks i Akershus

Fredag kveld avfyrte politiet skudd mot en mann i 30-åra som var bevæpnet med øks på Skjetten i Akershus. Mannen ble kritisk skadd.

SKJETTEN: Fredag kveld avfyrte politiet skudd mot en mann i 30-åra som var bevæpnet med øks på Skjetten i Akershus. Mannen er kritisk skadd. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Har du tips i denne saken? Ring 24 00 00 00 eller send mail til 2400@db.no.

SISTE: Politiet melder i 10-tida lørdag at den skadeskutte mannen er operert. Han er nå våken og stabil.

Fredag kveld rykket politiet i Øst ut på en melding om en alvorlig skadd kvinne på Skjetten utenfor Lillestrøm i Akershus.

- Vi er framme på stedet omtrent klokka 18.12 og finner raskt en hardt skadd kvinne. Hun blir raskt tatt hånd om av ambulanse, forteller politiets innsatsleder på stedet, Anders Bru, til Dagbladet.

- Så observerer vi en mann og prøver å komme i kontakt med han. Videre blir vedkommende skutt av politiet da han nektet å etterkomme ordre og etter hvert gikk til angrep på patruljemannskapene.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Politiinspektør Olav Unnestad forteller til Dagbladet klokka 21.30 at tilstanden til mannen er kritisk, men stabil. Han er fraktet til Ullevål sykehus.

Kvinnen som er skadd er i 40-åra. Hun betegnes som alvorlig skadd, men omfanget er fredag kveld fortsatt ukjent. Hun er kjørt til Ahus.

- Hun blødde kraftig da vi ankom stedet, forteller Unnestad.

Kjenning av politiet

Dagbladets reporter på stedet forteller at det er snakk om to åsteder. Et mulig åsted inne på en privat adresse, samt en gangvei utenfor adressen.

Politiinspektør Unnestad opplyser også at mannen er kjent av politiet fra før, men vil ikke kommentere hvilke typer saker mannen har vært involvert i tidligere.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Videre sier han at ingen polititjenestemenn kom til skade under pågripelsen, men at de blir tatt vare på av lokal arbeidsgiver.

Hvor mange skudd ble avfyrt?

- Det kan jeg ikke kommentere på nåværende tidspunkt.

Spesialenheten varslet

Politiet vet foreløpig ikke om det har vært noen relasjon mellom de to involverte.

- Spesialenheten for politisaker er varslet og skal etterforske saken, fortsetter Unnestad. Kripos opplyser også at de bistår spesialenheten.

Like før klokka 23 fredag kveld melder politiet på Twitter at det fortsatt pågår undersøkelser på stedet.

Dagbladet følger saken.