Politiet skjøt mann med øks i Akershus

Fredag kveld avfyrte politiet skudd mot en mann i 30-åra som var bevæpnet med øks på Skjetten i Akershus. Mannen ble kritisk skadd.

SKJETTEN: Fredag kveld avfyrte politiet skudd mot en mann i 30-åra som var bevæpnet med øks på Skjetten i Akershus. Mannen er kritisk skadd. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du tips i denne saken? Ring 24 00 00 00 eller send mail til 2400@db.no.

SISTE: Politiet melder i 10-tida lørdag at den skadeskutte mannen er operert. Han er nå våken og stabil.

Fredag kveld rykket politiet i Øst ut på en melding om en alvorlig skadd kvinne på Skjetten utenfor Lillestrøm i Akershus.

- Vi er framme på stedet omtrent klokka 18.12 og finner raskt en hardt skadd kvinne. Hun blir raskt tatt hånd om av ambulanse, forteller politiets innsatsleder på stedet, Anders Bru, til Dagbladet.

- Så observerer vi en mann og prøver å komme i kontakt med han. Videre blir vedkommende skutt av politiet da han nektet å etterkomme ordre og etter hvert gikk til angrep på patruljemannskapene.

Politiinspektør Olav Unnestad forteller til Dagbladet klokka 21.30 at tilstanden til mannen er kritisk, men stabil. Han er fraktet til Ullevål sykehus.

Kvinnen som er skadd er i 40-åra. Hun betegnes som alvorlig skadd, men omfanget er fredag kveld fortsatt ukjent. Hun er kjørt til Ahus.

- Hun blødde kraftig da vi ankom stedet, forteller Unnestad.

Kjenning av politiet

Dagbladets reporter på stedet forteller at det er snakk om to åsteder. Et mulig åsted inne på en privat adresse, samt en gangvei utenfor adressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer