STORUTRYKNING:  Store politistyrker, blant annet fra beredskapstroppen, rykket ut til blokka på Lambertseter, der det oppsto en alvorlig truselsituasjon. Mannen ble skutt i foten av politiet.FOTO: TRULS GRANDE/FIRSTFOTO.
STORUTRYKNING: Store politistyrker, blant annet fra beredskapstroppen, rykket ut til blokka på Lambertseter, der det oppsto en alvorlig truselsituasjon. Mannen ble skutt i foten av politiet.FOTO: TRULS GRANDE/FIRSTFOTO.Vis mer

Politiet skjøt mann som angrep med kniv

På Lambertseter i kveld. Mannen truffet i foten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Oslo løsnet i kveld skudd mot en mann som ikke ville slippe inn polititjenestemenn i en leilighet i Radarveien på Lambertseter i Oslo.

Mannen i 40-årene ble truffet i foten og er kjørt til Ullevål universitetssykehus.

- Han gikk til angrep med kniv da politiet ba om å få komme inn, og det er bakgrunnen for at det ble løsnet skudd, sier politiets innsatsleder Rune Bjørsvik på åstedet ved 23.10-tiden.

Klokka var 21.17 da politiet ville inn i leiligheten etter å ha blitt varslet av naboer fordi mannen trengte seg adgang til en annen leilighet i samme blokka.

Møtt med knivDa politiet kom åstedet, var han tilbake i sin egen leilighet. Han ville ikke åpne, og politiet slo seg inn. Det var da de  ble møtt med kniv og vurderte situasjonen så truende at det ble løsnet skarpe skudd.

Politiet vil foreløpig ikke opplyse om det ble skutt en eller flere ganger.
En nabo skal ha hørt minst fire skudd fra leiligheten.
Operasjonsleder Tor Grøttum sa til NRK Dagsnytt at det ble avfyrt et varselskudd før mannen ble truffet i foten.

- Nettopp fordi det ble løsnet skudd i tjeneste, går saken til spesialenheten for politisaker, sier Oslo-politiets innsatsleder Rune Bjørsvik.

Kjent fra førEtter det Dagbladet kjenner, er mannen kjent fra før for vold mot politiet.

De første patruljene som kom til blokka, fikk beskjed om å avvente støtte fra beredskapstroppen da det ble klart hvilken konfrontasjon som bygde seg opp.