Politiet skjøt mot sørgende

En kvinne og småjenter ble såret da politiet lørdag åpnet ild etter begravelsen til Timothy Thomas i Cincinnati i USA. Timothy ble drept av hvite politifolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge øyenvitner var politifolkene i høy beredskap i forbindelse med lørdagens begravelse, men det er uklart hvorfor det ble åpnet ild med såkalt udødelig ammunisjon.

- Vi gjorde ingenting bortsett fra å gå i retning av en restaurant, da en politibil stanset og politifolk hoppet ut og begynte å skyte, forteller Demitrius Lowry, moren til en sju år gammel hente som ble truffet i foten. Lowrys 11 år gamle niese ble også såret under skytingen.

Kort tid etter ankom flere politifolk og begynte å jage folk bort fra området, åpenbart av frykt for at det skulle komme til demonstrasjoner etter begravelsen av den 19 år gamle Timothy Thomas.

Thomas ble skutt ned og drept av en politimann forrige lørdag. Politimannen sier han skjøt fordi han trodde Thomas trakk våpen, men Thomas - som var ettersøkt for 14 mindre forseelser - var ubevæpnet da han ble skutt.

Drapet utløste tre netter med raseopptøyer Cincinnati, særlig i fattige og svarte boligområder. Uromakere kastet steiner, knuste vinduer, tente på branner og angrep hvite bilsjåfører.

Dette fikk politiet til å innføre portforbud etter klokka 20 om kveldene. Natt til lørdag ble over 200 arrestert for brudd på portforbudet, men situasjonen i byen var relativt rolig.

Thomas var den femtende unge svarte mannen som er skutt og drept av politiet i Cincinnati, en by der 43 prosent av innbyggerne er svarte men der det er få svarte i politistyrken.

(NTB

I SORG: Kisten med Thomas bæres ut av New Prospect Baptist Church etter gudstjenesten.
KNUST: Moren til Timothy Thomas, Angela Leisure, sørger over sønnen som ble drept av politiet.