Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skjøt og drepte enarmet og enbeinet mann som truet med penn

Ble rasende da han ikke fikk sigarett og brus. Skutt da han ikke roet seg ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politibetjent fra Houston i Texas grep til våpenet og skjøt og drepte en multihandikappet mann som viftet mot ham med en penn i helga.

Nyhetsbyrået AP melder at en talskvinne for politiet sier at mannen truet politibetjenten mens han prøvde å stikke ham med pennen. Talskvinnen Jodi Silva sier at politibetjenten på dette tidspunktet ikke visste at det var en penn mannen hadde i hånda.

- Siden han fryktet for sin partners og sin egen sikkerhet, avfyrte han våpenet sitt, sier Silva til AP.

Politiet hadde blitt tilkalt til pleiehjemmet Healing Hands (Legende hender) etter at en av de ansatte meldte fra om at mannen i rullestolen var forstyrrende.

- Kunne eksplodere litt Eieren av hjemmet, John Garcia, sier at mannen har hatt mentale problemer og at han hadde bodd i huset i 18 måneder. Mannen skal ha forklart til Garcia at han mistet beinet og den ene armen da han ble overkjørt av et tog.

- Han kunne eksplodere litt noen ganger, men det kunne man bare ignorere, sier Garcia til Houston Chronicle.

CNN skriver at skyteepisoden skjedde tidlig lørdag morgen. Mannen som ble skutt skal ha hatt diagnosen schizofreni.

- Betjentene ga verbale kommandoer om at han skulle slippe det han hadde i hendene, holde seg i ro og snakke med betjentene. Men den mistenkte fortsatte å komme med trusler, sier Silva til CNN.

Ba om sigarett og brus Ifølge kanalen ble mannen aggressiv da pleierne nektet å gi ham en sigarett og en brus. CNN siterer eieren av hjemmet og politiet på dette.

Politimannen som skjøt mannen har vært i Houston-politiet siden 2007. Han avfyrte ett skudd.

Psykologen Ed Reitman sier til KRTK at hendelsen kunne ha vært unngått dersom politibetjenten hadde fått opplæring i å håndtere psykisk ustabile personer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media