Politiet skjøt og drepte mann i Kristiansand: - Dette er dypt tragisk

Patruljen som skjøt og drepte en 35 år gammel mann i Kristiansand natt til søndag, får tett oppfølging, opplyser politiet. 

ETTERFORSKER: Politiets teknikere jobber på bilen til mannen som døde etter skuddveksling med politiet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiets teknikere jobber på bilen til mannen som døde etter skuddveksling med politiet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til søndag ble en 35 år gammel mann skutt og drept av politiet i Kristiansand, etter en dramatisk skuddveksling med politiet.

Politiet bevæpnet seg og rykket ut etter et konkret tips som kom inn klokka 04.43. Ifølge tipset var den mistenkte bevæpnet.

På en pressekonferanse søndag formiddag, opplyste politiet at de traff på den mistenktes bil ved flere anledninger. Ved et av kontaktpunktene avfyrte mannen skudd mot politiet. Politiet skjøt derfor flere ganger tilbake mot mannen.

- Politiet handlet i nødverge og var nødt til å bruke tjenestevåpen. Mannen ble skutt, og et par timer senere avgikk han dessverre ved døden, sa politiet på pressekonferansen.

Lokalt politi etterforsker nå saken som drapsforsøk mot politiet, samtidig som Spesialenheten for politisaker etterforsker politiet.

Patruljen får tett oppfølging

Politistasjonssjef hos politiet i Agder, Ole Hortemo, opplyser til Dagbladet at de involverte politibetjentene får tett oppfølging etter hendelsen.

- Vi har etablerte rutiner for håndteringen av slike dramatiske hendelser. Patruljen som rykket ut og avfyrte skuddene får tett oppfølging, men på grunn av etterforskningen får politibetjentene i patruljen ikke prate med hverandre før avhørene er gjennomført, sier Hortemo til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer