Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skjøt og drepte mann i Kristiansand: - Dette er dypt tragisk

Patruljen som skjøt og drepte en 35 år gammel mann i Kristiansand natt til søndag, får tett oppfølging, opplyser politiet. 

ETTERFORSKER: Politiets teknikere jobber på bilen til mannen som døde etter skuddveksling med politiet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiets teknikere jobber på bilen til mannen som døde etter skuddveksling med politiet i Kristiansand natt til søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag ble en 35 år gammel mann skutt og drept av politiet i Kristiansand, etter en dramatisk skuddveksling med politiet.

Politiet bevæpnet seg og rykket ut etter et konkret tips som kom inn klokka 04.43. Ifølge tipset var den mistenkte bevæpnet.

På en pressekonferanse søndag formiddag, opplyste politiet at de traff på den mistenktes bil ved flere anledninger. Ved et av kontaktpunktene avfyrte mannen skudd mot politiet. Politiet skjøt derfor flere ganger tilbake mot mannen.

- Politiet handlet i nødverge og var nødt til å bruke tjenestevåpen. Mannen ble skutt, og et par timer senere avgikk han dessverre ved døden, sa politiet på pressekonferansen.

Lokalt politi etterforsker nå saken som drapsforsøk mot politiet, samtidig som Spesialenheten for politisaker etterforsker politiet.

Patruljen får tett oppfølging

Politistasjonssjef hos politiet i Agder, Ole Hortemo, opplyser til Dagbladet at de involverte politibetjentene får tett oppfølging etter hendelsen.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

- Vi har etablerte rutiner for håndteringen av slike dramatiske hendelser. Patruljen som rykket ut og avfyrte skuddene får tett oppfølging, men på grunn av etterforskningen får politibetjentene i patruljen ikke prate med hverandre før avhørene er gjennomført, sier Hortemo til Dagbladet.

Får tilbud om psykolog

Han opplyser at patruljen får profesjonell hjelp fra ulike hold.

- De involverte får tilbud om hjelp fra bedriftshelsetjenesten, fagforeningen og kollegastøtteordningen vår, samt andre tilbud som psykolog. Ledelsen vil også ha en samtale med hver enkelt, sier Hortemo.

Stasjonssjefen ønsker ikke å kommentere tilstanden til de involverte politibetjentene, eller hvor mange som var med i patruljen.

- På grunn av etterforskningen kan jeg ikke kommentere dette nå.

Politibetjentene er ikke formelt suspendert, men er tatt ut av tjenesten.

- Vi venter med det formelle til avhørene er gjennomført, forklarer Hortemo.

Ifølge Fædrelandsvennen, var 35-åringen en familiefar fra Vennesla. Pårørende er varslet og kommunen har nå opprettet kriseteam.

- Dette er dypt tragisk for alle som er involvert, sier Vennesla-ordfører, Torhild Brandsdal til avisen.

- Vedkommende er domfelt, men for noe som har skjedd noe tilbake i tid, sier stabssjef og leder av Felles operativ enhet, Bård Austad, til Fædrelandsvennen.

PRESSEKONFERANSE: Mannen i 30-årene som ble beskutt av politiet i Kristiansand, døde av skadene kort tid senere. Video: NTB Scanpix Vis mer

Sjeldent

Det er ikke ofte at politiet skyter og dreper personer i Norge.

Sist gang det skjedde var i september i fjor i Ottestad i Hedmark, da en mann ble drept etter at han skjøt og skadet en en politimann.

Forrige gang før det var tilbake i 2006, da en mann ble skutt og drept av politiet etter å ha forskanset seg under en garasje på Skui i Bærum .

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media