- Politiet skjøt opp porten til Vikernes

Gikk kledt i militærklær. Bilene malt i kamuflasjefarger, forteller ordfører.

SKUDD: Her ble Varg Vikernes og kona Marie Cachet arrestert i dag morges. Foto:
Agence de TULLE
SKUDD: Her ble Varg Vikernes og kona Marie Cachet arrestert i dag morges. Foto: Agence de TULLEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ordføreren i landsbyen Salon-la-Tour, Jean-Claude Chauffour, sier til AFP at ble varslet om pågripelsen av Varg Vikernes tirsdag morgen av naboer av nordmannen og hans franske kone. De skal ha blitt vekt av skudd som politiet avfyrte for å sprenge låsen på porten til gården der Vikernes og familien har bodd.

Kamuflasjefarger Ifølge ordføreren gikk Vikernes ofte kledd i en type  slags militærklær. Hans tre biler var malt i kamuflasjefarger. Ordføreren forteller til AFP at paret skal ha blitt kjent for noen år siden da kona gikk på videregående skole. Ifølge Chauffour har Vikernes ikke lært seg fransk særlig godt.

- Jeg la ikke merke til noe spesielt annet enn at han likte å gå i militære klær, og at han likte gotisk musikk, sier Chaffour. Han sier til BFM-TV at han ble veldig overrasket over arrestasjonen.

Paret har tre barn, og venter sitt fjerde. Barna, hvorav den eldste skal være seks år, skal være tatt hånd om av Cachets mor.

Isolert Ordfører Chauffour forteller til AFP at familien har vært bosatt på en går som ligger noe isolert utenfor landsbyen, og de skal ikke ha deltatt noe i landsbylivet. Etter å ha sonet 16 års fengsel for drapet på bandkollega Øystein Aarseth flyttet Vikernes til Frankrike i 2012.

Innenriksminister Manuel Valls bekreftet i går at Vikernes er mistenkt for terrorplanlegging. Politikilder beskriver Vikernes overfor franske medier som en person som sympatiseer med ekstreme høyrestandpunkter, og som er tilbøyelig til å planlegge voldshandlinger.

Fremmedhat Han blir også beskrevet som farlig. Politikildene viser også til antisemittiske ytringer og fremmedhat som som Vikernes har kommet med på sin webside og sin blogg.