- Politiet skjøt opp porten til Vikernes

Gikk kledt i militærklær. Bilene malt i kamuflasjefarger, forteller ordfører.

SKUDD: Her ble Varg Vikernes og kona Marie Cachet arrestert i dag morges. Foto:
Agence de TULLE
SKUDD: Her ble Varg Vikernes og kona Marie Cachet arrestert i dag morges. Foto: Agence de TULLE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordføreren i landsbyen Salon-la-Tour, Jean-Claude Chauffour, sier til AFP at ble varslet om pågripelsen av Varg Vikernes tirsdag morgen av naboer av nordmannen og hans franske kone. De skal ha blitt vekt av skudd som politiet avfyrte for å sprenge låsen på porten til gården der Vikernes og familien har bodd.

Kamuflasjefarger Ifølge ordføreren gikk Vikernes ofte kledd i en type  slags militærklær. Hans tre biler var malt i kamuflasjefarger. Ordføreren forteller til AFP at paret skal ha blitt kjent for noen år siden da kona gikk på videregående skole. Ifølge Chauffour har Vikernes ikke lært seg fransk særlig godt.

- Jeg la ikke merke til noe spesielt annet enn at han likte å gå i militære klær, og at han likte gotisk musikk, sier Chaffour. Han sier til BFM-TV at han ble veldig overrasket over arrestasjonen.

Paret har tre barn, og venter sitt fjerde. Barna, hvorav den eldste skal være seks år, skal være tatt hånd om av Cachets mor.

Isolert Ordfører Chauffour forteller til AFP at familien har vært bosatt på en går som ligger noe isolert utenfor landsbyen, og de skal ikke ha deltatt noe i landsbylivet. Etter å ha sonet 16 års fengsel for drapet på bandkollega Øystein Aarseth flyttet Vikernes til Frankrike i 2012.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer