Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet skyter med CS-gass

Væpnet politiaksjon i Herøy. Forskanset mann nekter å overgi seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har omringet og isolert et bolighus i Fosnavåg i Herøy sør for Ålesund .

En mann i 40-årene, som skal være beruset, har forskanset seg og har avfyrt flere skudd inne i huset.

Politiet har avfyrt 17 gassgranater mot boligen for å drive mannen ut. Men mannen nekter å overgi seg, og befinner seg fortsatt i boligen.

Ingen livstegn

Like etter klokka ett i natt ble det avfyrt ett skudd inne i huset. Politiet svarte med å skyte nye granater inn i huset. Etter at skuddet ble avfyrt, har det ikke kommet noen livstegn fra mannen.

- Det er stille og rolig nå. Tiden arbeider for oss, og vi avventer den nye dagen, sier operasjonsleder Einar Rostad ved Ålesund politidistrikt.

- Vi håper at alt er avklart om en times tid, sier Rostad til Dagbladet.no klokka 05.05.

Satt med ladet revolver

FORSKANSET SEG: Politiet har skutt inn 17 gassgranater i boligen uten at mannen har overgitt seg. Foto: Fridgeir Walderhaug
FORSKANSET SEG: Politiet har skutt inn 17 gassgranater i boligen uten at mannen har overgitt seg. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer

Fotograf Fridgeir Walderhaug som er på stedet, forteller til Dagbladet.no at mannen i går kveld har blitt observert sittende i stua og lade en revolver til tross for gassen politiet har skutt inn i huset.

- I stad pratet lensmannen med mannen på telefon for å få han til å overgi seg, men mannen sa at de heller kunne sende inn er skarpskytter. Nå venter politiet på forsterkninger, sier han.

Politiet har vært helt oppe ved inngangsdøra til boligen, men mannen har fortsatt ikke kommet ut.

Familiekrangel
Det var mannens sønn på 16 år som i seks-tida i går tidlig meldte fra til politiet om hendelsen. Sønnen og kona til mannen var inne i huset da mannen begynte å avfyre skudd, men de klarte å rømme i sikkerhet.

Det skal være en familiekrangel som er årsaken til at mannen har forskanset seg i bolighuset. Mannen skal ha banket opp kona si, og hun er nå er sendt til sykehus.

Politiet har sperret av området rundt boligen, og husene rundt er evakuert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling