SKYTEEPISODE: En skyteepisode har funnet sted i en avisredaksjon i Maryland. Amerikanske medier melder at flere personer er skutt. Foto: NTB Scanpix
SKYTEEPISODE: En skyteepisode har funnet sted i en avisredaksjon i Maryland. Amerikanske medier melder at flere personer er skutt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Politiet: Skytteren var bevæpnet med pumpe­hagle og røykgranater

Fem er drept etter skyting i avislokale i USA.

Mannen som er pågrepet for å ha skutt og drept fem personer i et avislokale i byen Annapolis i delstaten Maryland i USA, var bevæpnet med en pumpehagle.

Det bekreftet politiet i Annapolis like etter 02.00 natt til fredag under en pressekonferanse.

Mannen, som skal være i slutten av 30-åra, hadde også røykgranater på seg. Han utløste en eller flere røykgranater da han gikk inn i bygget.

Politiet beskriver angrepet som «målrettet», og godt forberedt.

Mottok trusler

Avisa i Annapolis mottok seinest torsdag trusler, ifølge politiet. Disse ble framført gjennom sosiale medier.

Politiet sa også at det var mulig at den mistenkte gjerningspersonen hadde en tilknytning til avisa gjennom sosiale medier.

Mannen er hjemmehørende i delstaten Maryland, ifølge politiet, som fortalte at de var i ferd med å sikre boligen i 02.00-tida.

De ventet da på en juridisk tillatelse på å ransake mannens bolig.

Hevder fingertuppene var skadet

Tidligere i natt meldte CBS News at den mistenkte skytteren hadde skadet sine egne fingertupper for vanskeliggjøre identifiseringen av ham. De siterte en anonym politikilde.

Under pressekonferansen klokka 02.00 natt til fredag, ønsket ikke politiet å bekrefte eller avkrefte dette.

Fem drept - flere skadet

Seint torsdag kveld norsk tid kom de første meldingene om skyting i et avislokale i byen Annapolis i delstaten Maryland.

Avislokalene tilhører lokalavisa Capital Gazette, som eies av Baltimore Sun.

Fem personer er bekreftet døde etter skytingen, flere er skadet, bekreftet fungerende politisjef i Anne Arundel politidistrikt under en pressekonferanse 22.45 norsk tid.

En ikke navngitt kilde forteller til nyhetsbyrået AP at den antatte gjerningspersonen ikke samarbeider med etterforskerne. Dette ønsket heller ikke politiet å kommentere under pressekonferansen i 02.00-tida.

CNN melder i natt at skytteren skal ha lagt fra seg våpenet sitt og gjemt seg selv under en pult etter å ha skutt rundt i lokalet.

«Som en krigssone»

Krimjournalisten Phil Davis jobber i lokalavisa, og var til stede da skytingen fant sted.

Etter at han hadde kommet seg ut av lokalene, tvitret han om hendelsen, og hva han hadde vært vitne til.

- Skytteren skjøt gjennom glassdøra inn ti kontoret, og åpnet ild mot flere ansatte, skrev Davis på Twitter.

I en ny melding skrev han videre:

«Det er ingenting som er mer fryktinngytende enn å høre flere personer bli skutt mens du sitter under pulten og hører skytteren lade om.»

Til Baltimore Sun beskriver han scenene inne i lokalavisene «som en krigssone».

- Jeg kan i det lengste forsøke å forklare hvor traumatiserende det er å gjemme seg under pulten sin, men man kan ikke vite hvordan det er før du er der selv og føler deg hjelpeløs.

Han forteller videre at han gjemte seg under pulten sin da han hørte skudd. Han forble under pulten i det lengste. Så plutselig stoppet skytingen.

- Jeg vet ikke hvorfor. Jeg vet ikke hvorfor han stoppet.

Annapolis er delstatshovedstaden i Maryland og ligger om lag 80 kilometer øst for Washington DC.

Larry Hogan, guvernør i Maryland, oppfordrer publikum til å holde seg unna området, og skriver at han ber for de på stedet og for samfunnet.

- Jeg er knust av denne tragedien i Annapolis, skriver Hogan på Twitter.