Politiet slår drapsalarm etter funn av nedgravd lik på kirkegård

Ansatt på svensk kirkegård fant kropp pakket i plastsekk 1,3 meter under bakken.

SPERRET AV: Politiet slo i formiddag drapsalarm etter at et ukjent lik ble funnet gravd ned og pakket i plast på en svensk kirkegård. Foto: Scanpix Sverige
SPERRET AV: Politiet slo i formiddag drapsalarm etter at et ukjent lik ble funnet gravd ned og pakket i plast på en svensk kirkegård. Foto: Scanpix SverigeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi har innledet drapsetterforskning etter at et lik er funnet nedgravd i en plastsekk på en kirkegård i Solna.

Politiet har sperret av et større område rundt kirkegården, og bekrefter at et lik er funnet.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet en død person, sier John Larsson ved den nasjonale informasjonstjenesten hos svensk politi til Expressen.

Lå i plastsekk Daglig leder Lars Wetterlund ved Norra begravningsplats ble kalt til stedet ved titida i morges da en graver oppdaget noe uventet på den katolske kirkegården. Han var med da liket ble gravd videre opp.

- Det var under graving av en grav at vi oppdaget en kropp som ikke skulle være der. Vi reagerte med en gang, vi merket at noe var galt.

Wetterlund så raskt hva som var galt.

- Vi begraver ikke i plastsekker, sier han.

Mannskapene fant en menneskehånd og -arm som stakk opp av bakken. Kroppen lå omkring 1,30 meter under bakken, og ifølge Wetterlund var det bare den ene armen og hånda som var synlig, resten lå innpakket i plast.

Avis: - Barnelik Aftonbladet hevder det er et dødt barn som er funnet, men dette er ikke bekreftet.

- Det luktet ganske ille, så kroppen hadde ligget der en stund. Det er vanskelig å anslå alderen men det var ikke et lite barn, sier Wetterlund til Expressen.

Politiet ble ringt, og ankom stedet 1038. Kirkegården har ikke registrert at graven har vært åpnet siden 1969. Men ifølge daglig leder var kroppen som nå er funnet av langt nyere dato - han tipper ifølge Expressen at den er gravd ned i løpet av det siste året.

Anslaget er gjort både basert på kroppens utseende og gresslengden rundt graven.