Politiet slår jernring rundt Schaerbeek. I lufta henger helikopterne

- Det er gale mennesker som gjør slikt, og alle her vil at de skal bli tatt.

SPERRET: Hundrevis av beborere i bydelen Schaerbeek måtte vente i timesvis etter at belgisk politi slo en jernring rundt bydelen. Politiet gjennomsøkte hver eneste husstand i bydelen etter terroraksjonene som rammet Brussel i Belgia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SPERRET: Hundrevis av beborere i bydelen Schaerbeek måtte vente i timesvis etter at belgisk politi slo en jernring rundt bydelen. Politiet gjennomsøkte hver eneste husstand i bydelen etter terroraksjonene som rammet Brussel i Belgia. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL/OSLO (Dagbladet): Politiet har i kveld lagt en jernring rundt kvartalene som omkranser jernbanestasjonen i bydelen Schaerbeek i Brussel. Det var blant annet i denne bydelen politiet fant spor etter Paris-terroristen Salah Abdeslam, som til slutt ble tatt fredag.

- Politiet går fra leilighet til leilighet og ransaker. De jakter etter våpen og eksplosiver, sier Samira Zahra (28) til Dagbladet.

Hun måtte forlate leiligheten da politiet kom på døra og nå står hun utenfor politisperringene sammen med en liten gruppe naboer og venter på at politiet skal gjøre seg ferdige.

- Vil at de skal bli tatt Over hustakene henger flere helikoptre. Et av dem har kraftige lyskastere som lyser ned på hustakene. Målet for politijakten er å finne personer eller spor som kan knyttes til de dødelige angrepene på flyplassen og Maelbeek t-banestasjon i morges. Politi og militære sperrer av gatene og opprørspoliti i pansrede biler står oppstilt.

- Jeg synes det er helt greit at de leter etter terrorister her. Det er gale mennesker som gjør slikt og alle her vil at de skal bli tatt, sier hun.Flere av de andre som Dagbladet snakker med er heller ikke sinte eller fortvilte over at de må tilbringe en kald mars-kveld ute i kulda. Praten går om det tragiske som er hendt i dag, og om alt oppstyret som nå er skapt i nabolaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer