Politiet slår til mot alle

Menn mellom 170-180 cm, av nordisk utseende, med blondt hår og skjegg må regne med kroppsvisitasjon i Malmös gater.

INTENSIVERER JAKT: Politiet stanser nå alle som ligner på signalementet til den nye lasermannen.  Foto: Stig Åke Jönsson / Scanpix
INTENSIVERER JAKT: Politiet stanser nå alle som ligner på signalementet til den nye lasermannen. Foto: Stig Åke Jönsson / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet i Malmö har nå intensivert jakten etter mannen som herjer i gatene i Malmö.  

Ifølge Aftonbladet betyr dette at politiet nå stopper alle som ligner på signalementet til den «nye lasermannen», for kontroll og kroppsvisitasjon.  

Er du med andre ord en mann mellom 20 og 30 år, mellom 170-180 centimeter høy, har blondt hår og skjegg, og av nordisk utseende, bør du kanskje skygge unna Malmö.  

Ellers vil du risikere å bli stanset.  

- Sånn må politiet jobbe nå, sier ekspert Tommy Lindström til Aftonbladet.
 
-Gjerningsmannen beveger seg ute På avisens nettutgave har de bilder av en vilkårlig kroppsvisitasjon av en mann som kan ligne signalementet av lasermannen.  

Mannen ble utspurt i ti minutter og kroppsvisitert før politiet lot han få gå fri.  

- Gjerningsmannen må jo bevege seg ute både før og etter at han skyter, forklarer Lindström som er tidligere sjef for svensk Rikskriminalpolisen, og nå med i tv-programmet Etterlyst.

- Noen ganger er han sikkert bare ute og sonderer terrenget. Et menneske som er ute og går har alltid et mål, enten at man går tur med hunden eller skal på kino. Men de som beveger seg annerledes og som virker uten mål, er interessant å få identiteten til. Det er sånne politiets spanere skal kontrollere, forklarer Lindström til avisa.

Flere skudd i helgen Politiets intensivering kommer i kjølvannet av at flere skudd har falt i helgen.  

Fredag ble en mann med innvandrerbakgrunn beskutt mens han syklet.

Igår ble 57 år gamle Naser Yazdanpanah skutt etter kun fire timer etter at han var med i en demonstrasjon mot lasermannen. 

I alt er det registrert 50 skudd mot personer i byen, skriver Ekstra Bladet.

Bare i helgen har politiet i Malmö satt inn 50 ekstra mann på vakt for å passe på borgerne. Skånepolitiet får nå også hjelp av Rikspolitiet.