Politiet slettet lydlogg fra 22. juli

40 nødsamtaler borte for alltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet i Asker og Bærum har slettet lydloggen fra 22. juli. Dermed er det umulig for 22. juli-kommisjonen ettergå innholdet i samtalene til og fra operasjonssentralen.

- Ja, det er riktig at samtalene er slettet. Det er noe som skjer automatisk etter en viss tid, bekrefter politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt overfor VG.

Anders Behring Breivik kjørte gjennom Asker og Bærum på vei fra Oslo til Utøya 22. juli i fjor.

Politimester Veiding opplyser til VG at de i motsetning til Oslo og Nordre Buskerud politidistrikter, aldri fikk noen anmodning fra 22. juli-kommisjonen om å ta vare på de historiske samtalene.

Politidirektoratet opplyser at lagringstiden for logger i distriktene som har innført det nye nødnettet, er 90 dager.

Ifølge politiets egen evaluering mottok operasjonssentralen ved Asker og Bærum politidistrikt 40 nødsamtaler mellom klokken 17 og 19 fredag 22. juli i fjor. Disse samtalene, og kommunikasjonen mellom operasjonssentralen og patruljene, er nå borte for alltid.

22. juli-kommisjonens leder Alexandra Bech Gjørv ønsker ikke å kommentere noe av innholdet i rapporten som legges fram mandag 13. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer