GA HÅP: At det ble slettet meldinger på den drepte skolejenta Milly Dowlers telefonsvarer ga familien håp. Helt til nå har News of the World fått skylda for slettingen, men nå viser det seg at politiet har skylda. Foto:  AP/Politiet/Scanpix
GA HÅP: At det ble slettet meldinger på den drepte skolejenta Milly Dowlers telefonsvarer ga familien håp. Helt til nå har News of the World fått skylda for slettingen, men nå viser det seg at politiet har skylda. Foto: AP/Politiet/ScanpixVis mer

- Politiet slettet meldinger på drept 13-årings telefonsvarer

News of the World fikk skylda for at meldinger de slettet ga familien håp. Så ble avisa nedlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mediedebatten i Storbritannia har tatt en dramatisk vending etter at The Guardian kunne fortelle at det var politiet selv som slettet meldinger på den drepte skolejenta Milly Dowlers telefonsvarer, slik at familien fikk et falskt håp om at hun fremdeles var i live.

Det strider i mot hva The Guardian avdekket tidligere i år, nemlig at det var tabloiden News of the World som hadde hacket seg inn på telefonen hennes og slettet meldingene - og dermed gitt familien håp.

- Resulterte i at 220 mistet jobben Det var Milly Dowler-saken som gjorde at britiske tabloidenes praksis ved å hacke - eller avlytte telefoner - ble kjent.

Saken ble raskt en stor sak også politisk i Storbritannia. News of the World ble deretter nedlagt mens konsernsjef Rupert Murdoch i News International beklaget til Dowler-familien og betalte tre millioner pund til dem og ulike veldedige formål.

- Det var den eneste avsløringen som gjorde at jeg følte meg syk og at jeg ville slutte å jobbe for News of the World. Hvordan føler du deg nå? raser tidligere News of the World-journalist Tom Latchem overfor The Guardians journalist David Leigh på Twitter.

- Jeg skjønner poenget ditt, men det var politiet som kom med påstanden. Ikke skyld på budbringeren, svarer Leigh.

Videre hevder Leigh at de gjorde alle kontrollsjekkene som de kunne gjøre for å sjekke at opplysningene var riktige.

- Kontrollsjekkene var åpenbart gale - og resulterte i at 220 personer mistet sine jobber, raser Tom Latchem.

- Murdoch la ned for å redde seg selv Leigh mener hensikten aldri var nedleggelse av News of the World, og at det var Murdoch som gjorde det for å redde seg selv:

- The Guardian ba aldri om at News of the World måtte legges ned. Murdoch gjorde det for å redde sin egen ræv ved å dumpe saken på journalistene

Ifølge The Guardian var journalister i News of the World ansvarlig for slettingen av enkelte meldinger, og ikke delen som ga familien håp.

- Det er gode nyheter at News of the World «bare» hacket 803 personer inkludert Milly Dowler. Jeg ber om at Murcoh åpner avisa umiddelbart, skriver David Leigh.

Tidligere News of the World-journalist Hayley Barlow understreker at ingen prøver å si at det var greit med hacking:

- Men dette var en alvorlig anklage som fikk store konsekvenser. Det var hovedårsaken til nedleggelsen, sier Barlow.

SISTE UTGAVE: Her viser den tidligere News of the World-redaktør fram den aller siste forsiden av den britiske tabloidavisa News of the World. Foto: Reuters/Paul Hackett/Scanpix
SISTE UTGAVE: Her viser den tidligere News of the World-redaktør fram den aller siste forsiden av den britiske tabloidavisa News of the World. Foto: Reuters/Paul Hackett/Scanpix Vis mer