- Politiet slo meg

Drapstiltalte Amanda Knox hevder hun ble slått av italiensk politi da hun ble forhørt om Meredith Kerchers død.

DRAPSTILTALT:  Amanda Knox er sammen med sin ekskjæreste tiltalt for å ha drept en britisk utvekslingsstudent i Italia for to år siden. Foto: AFP PHOTO / TIZIANA FABI
/Scanpix
DRAPSTILTALT: Amanda Knox er sammen med sin ekskjæreste tiltalt for å ha drept en britisk utvekslingsstudent i Italia for to år siden. Foto: AFP PHOTO / TIZIANA FABI /ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||LONDON (Dagbladet): Den 21 år gamle amerikaneren Amanda Knox — kalt Foxy Knoxy av tabloidaviser — er tiltalt for å ha drept Meredith Kercher i Perugia i Italia. Saken har fått stor oppmerksomhet både i USA, Italia og Storbritannia. Meredith Kercher var britisk utvekslingsstudent ved universitetet i den italienske byen. Der hadde hun bodd i tre måneder da hun ble funnet død i en blodpøl i leiligheten sin i november 2007.

Amanda Knox — som bodde i det samme kollektivet som Kercher — ble raskt pågrepet, og har sittet bak lås og slå siden, selv om hun aldri har innrømmet skyld. Nå pågår saken mot henne og ekskjæresten Raffaele Sollecito. Fra før er Rudy Hermann Guede dømt til 30 års fengsel for sin deltakelse i seksualdrapet.

Han innrømmet i det minste å ha vært i leiligheten, noe Knox nektet for da retten for første gang fikk høre hennes forklaring i dag. Ifølge henne befant hun seg hjemme hos den daværende kjæresten Sollecito på drapstidspunktet, og hun ble derfor svært overrasket da politiet ba henne bli med til stasjonen for forhør.
- Gjorde lekser
- Da jeg kom dit satt jeg for meg selv og gjorde lekser, inntil et par politikonstabler kom og satte seg sammen med meg. De begynte å stille meg de samme spørsmålene de har drevet og stilt meg alle de dagene siden det skjedde. For eksempel: Hvem kunne jeg forestille meg hadde drept Meredith? Jeg sa jeg ikke visste, fortalte Knox.

Hun påstår hun var i leiligheten dagen etterpå da liket ble oppdaget, men at hun selv ikke så det.

- Jeg gikk på rommet og skiftet, gikk på badet og så blodflekker der. Jeg tok en dusj, og på vei tilbake til rommet mitt så jeg blod på gulvet. Jeg tenkte: «Hm, rart. »

Da en annen av beboerne dukket opp, ble det oppdaget at døra til Kercher var ulåst. Kort tid etterpå gikk drapsalarmen på stasjonen i Perugia.

- Jeg hørte det var et lik der inne. Det var massevis av forvirring. Jeg var i sjokk. Jeg kunne ikke tro det som hadde skjedd, kunne ikke akseptere det, sa Knox fra tiltalebenken.

Påtalemyndigheten mener Knox og hennes ekskjæreste Sollecito, sammen med dømte Guede, drepte Kercher med knivstikk i halsen, etter det som begynte som en sexlek. En rekke britiske medier rapporterte i går direkte fra rettssaken i Perugia. Størst oppmerksomhet får hennes forklaring om hva som videre skjedde i forhørene i dagene etter drapet.

Ble slått
Hun svarte «ja» på spørsmålet om hun ble slått av politimenn. Hennes tidligere arbeidsgiver i en bar i Perugia satt fengslet i to uker i forbindelse med drapet, mye på grunn av Knox sine uttalelser i forhør. Bareieren er for lengst reinvasket, men måtte stenge virksomheten på grunn av rykteflommen. Amanda Knox sier hun aldri mente å skade mannen, men ble presset av politiet.

- Alt jeg sa ble sagt i forvirring og under press. De foreslo hans navn, og det første jeg sa, var «OK, han». De (politiet) sa jeg måtte prøve å huske det jeg tydeligvis, ifølge dem, hadde glemt. Jeg kunne ikke forstå hvorfor de var så sikre på at jeg var den som visste alt, så i min forvirring begynte jeg å forestille meg at jeg kanskje var traumatisert — slik de sa.

De to tiltalte risikerer livstid for drapet på Meredith Kercher. En dom er ventet rett over sommeren.

DRAPSTILTALT:  Den italienske studenten Raffaele Sollecito er siktet sammen med sin tidligere kjæreste Amanda Knox. Foto: AFP PHOTO / TIZIANA FABI/Scanpix
DRAPSTILTALT: Den italienske studenten Raffaele Sollecito er siktet sammen med sin tidligere kjæreste Amanda Knox. Foto: AFP PHOTO / TIZIANA FABI/Scanpix Vis mer