Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet slo til: Pågrep 13 personer i Kristiansand på «cannabisdagen»

Ville avdekke unge brukere.

13 PÅGREPET: Politiet i Kristiansand pågrep 13 personer for cannabisbruk i går, 20. april. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix
13 PÅGREPET: Politiet i Kristiansand pågrep 13 personer for cannabisbruk i går, 20. april. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Kristiansand aksjonerte i går flere steder i byen. Målet med aksjonen var å avdekke hasj- og cannabisbrukere i sørlandshovedstaden.

«Hasjdagen»

Politiet hadde spesielt pekt seg ut gårsdagen fordi det er den såkalte «cannabisdagen».

- Bakgrunnen for aksjonen er at den 20. april markers den internasjonale cannabisdagen. «Four twenty» er et kjent uttrykk for cannabis, og dette er et uttrykk som brukes blant unge. Tanken er at den 20.04 kl. 16:20 (04:20) skal røyking av cannabis finne sted, forklarer politibetjent ved forebyggende avsnitt Kristiansand politistasjon og leder av aksjonen, Carl S.D. Danielsen, i en pressemelding.

- Erfaringsmessig er dette utbredt, også i Kristiansand, og vi har hatt en forventning om at flere ville samles for å markere dagen, sier Danielsen.

Det er uklart hvor i Kristiansand politiet slo til og hvordan de oppdaget de 13 personene som ble pågrepet. Det er også usikkert hvorvidt de har erkjent bruken. Danielsen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Unge

Ifølge han var hovedmålet å avdekke unge som røyket hasj, spesielt med fokus på førstegangsbrukere.

13 personer ble til sammen tatt med til Kristiansand politistasjon. Seks av disse personene hadde ingen narkotikasaker på seg fra tidligere.

- Flesteparten av de pågrepne var i alderen fra 18 år til midten av 20 åra. En person var under 18 år. Ungdommen under 18 år får tilbud om en alternativ straffereaksjon. Det vil si at det vil gjøres en avtale som videre vil bli tett fulgt opp av både Kristiansand kommune og politiet, sier Danielsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling