Politiet slo til: Pågrep 13 personer i Kristiansand på «cannabisdagen»

Ville avdekke unge brukere.

13 PÅGREPET: Politiet i Kristiansand pågrep 13 personer for cannabisbruk i går, 20. april. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix
13 PÅGREPET: Politiet i Kristiansand pågrep 13 personer for cannabisbruk i går, 20. april. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Alessandro Bianchi/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Kristiansand aksjonerte i går flere steder i byen. Målet med aksjonen var å avdekke hasj- og cannabisbrukere i sørlandshovedstaden.

«Hasjdagen»

Politiet hadde spesielt pekt seg ut gårsdagen fordi det er den såkalte «cannabisdagen».

- Bakgrunnen for aksjonen er at den 20. april markers den internasjonale cannabisdagen. «Four twenty» er et kjent uttrykk for cannabis, og dette er et uttrykk som brukes blant unge. Tanken er at den 20.04 kl. 16:20 (04:20) skal røyking av cannabis finne sted, forklarer politibetjent ved forebyggende avsnitt Kristiansand politistasjon og leder av aksjonen, Carl S.D. Danielsen, i en pressemelding.

- Erfaringsmessig er dette utbredt, også i Kristiansand, og vi har hatt en forventning om at flere ville samles for å markere dagen, sier Danielsen.

Det er uklart hvor i Kristiansand politiet slo til og hvordan de oppdaget de 13 personene som ble pågrepet. Det er også usikkert hvorvidt de har erkjent bruken. Danielsen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer