Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet smilte - enka gråt

Det vanket blomster fra kolleger til politimannen som i dag ble frifunnet for grov uaktsomhet i tjenesten etter en biljakt som kostet to mennesker livet. Enken etter den uskyldig forbipasserende fikk aldri noen blomster - bare en plastpose med sin avdøde manns eiendeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiet har oppført seg respektløst mot min brors enke, sier Lotfi Bouhlali, broren til drosjesjåfør Foad Bouhlali. Foad mistet livet i juli i fjor da han kolliderte med en narkoruset biltyv på flukt fra politiet.

Mens den tiltaltes kolleger vandret fornøyd rundt i gangene i Oslo byrett diskuterte Lotfi domsslutningen lavmælt med sin brors enke, som var sterkt påvirket av domsslutningen, og deres bistandsadvokat.

- Loven tillater at politiet dreper. Kollegene til den frikjente politimannen gir ham blomster. Min brors enke fikk bare en telefon om at hun kunne komme og hente eiendelene hans. De fikk hun i en plastpose, uten så mye som et håndtrykk fra politiet, sier han til Dagbladet.no.

Bistandsadvokat Marte Svarstad Brodtkorp reagerer også sterkt på politiets opptreden.

- De burde i det minste sendt et kondolansetelegram. Det kunne de gjort som institusjon uten å innrømme skyld, sier hun.

17 døde i biljakter

Siden 1993 har 17 personer mistet livet i biljakter. Denne biljakten begynte en varm julikveld i fjor sommer i Oslo. Den 38 år gamle polititjenestemannen fra beredskapstroppen ved Oslo Politidistrikt var på vei til Oslo S for å assistere en annen politipatrulje da en bil kjørte på rødt.

Den erfarne utrykningssjåføren la seg på hjul. Forfølgelsen endte på Torshov der den forfulgte bilen kjørte med stor fart inn i drosjen til Bouhlali. Biltyven og Bouhlali døde av det voldsomme sammenstøtet, mens en passasjer som ble slengt ut av den stjålne Mercedesen overlevde.

Politimannen ble ilagt et forelegg på 20.000 kroner etter ulykken, men nektet å vedta denne. Dermed havnet saken i retten. Han ble i dag frikjent av en enstemmig byrett i Oslo, og får dekt saksomkostningene. Byretten mente at forfølgelsen ikke hadde karakter av noen biljakt, og at tjenestemannen ikke på noen måte kunne forutse at føreren av den stjålne Mercedesen ville fora manøveren som førte til kollisjonen.

- Vi er veldig fornøyd med dommen, sa den tiltaltes forsvarer Ellen Holager Andenæs. - Det var den avdøde biltyven som forårsaket kollisjonen, sa aktor i sin prosedyre.

Statsadvokat Lars Frønsdal har en frist på to uker til å anke dommen.